Proef ‘dubbelgebruik’ parkeerplaatsen geslaagd

Zwolle – Het afgelopen jaar is op de Potgietersingel, het Van Nahuysplein en de Thorbeckegracht een proef gehouden met het ‘dubbelgebruik’ van parkeerplaatsen. Dit betekent dat er geen onderscheid werd gemaakt tussen betaalde parkeerplekken en parkeerplekken voor vergunninghouders. 

Na de evaluatie heeft het college besloten om dubbelgebruik definitief in te voeren op bovengenoemde locaties. Daarnaast is besloten om op zondagen 15 parkeerplaatsen op de Potgietersingel alleen voor vergunninghouders ter beschikking te stellen. Dubbelgebruik van de in het Zwolse centrum beschikbare parkeerplaatsen kan ervoor zorgen dat op de juiste momenten voldoende (kort)parkeerplaatsen beschikbaar zijn voor (bezoekers van) winkels, bedrijven en horeca en dat bewoners met een vergunning hun auto ook goed kunnen parkeren.
Artikel delen:
Reacties 4
  1. Dit is het beste besluit dat de gemeente heeft genomen in meer dan 40 jaar betaald parkeren in de binnenstad Met dank aan allen die actief hiervoor gepromoot hebben. Zwolle is weer toerist vriendelijker geworden


    Maak melding

  2. Vrienden van mij komen vaak op onregelmatige tijden van hun werk en hebben in ieder geval elke donderdagavond geen parkeerplek. (locatie Thorbeckegracht) Ze zijn dan ook zeker niet tevreden met het genomen besluit.


    Maak melding

  3. @enikdan, Ik heb nog niet één donderdagavond gezien dat er aan de Thorbeckegracht geen plaats vrij was en ik kan het weten. Misschien was hun vaste plekje bezet maar dat is iets heel anders want die claim bestaat nergens in Zwolle daar waar een vergunningstelsel van toepassing is.


    Maak melding

Reageer