GroenLinks vraagt nominaties voor Groene Prijs

Zwolle – GroenLinks Zwolle reikt ook in 2013 de Groene Prijs uit ter gelegenheid van Wereldmilieudag, 5 juni. En ook dit jaar kan iedereen kandidaten nomineren voor deze onderscheiding voor mensen die zich bijzonder inzetten voor groen en duurzaamheid in Zwolle. Nominaties kunnen tot en met 27 mei worden gemaild naar fractie@groenlinkszwolle.nl.

 

De jaarlijkse Groene Prijs is officieel door de gemeente Zwolle erkend. GroenLinks Zwolle sluit zich voor de toekenning aan bij de landelijke uitreiking van ‘groene lintjes’ rond Wereldmilieudag. De prijs wordt toegekend aan personen, organisaties of bedrijven die zich bijzonder verdienstelijk maken op het gebied van natuur en milieu én die door hun inspanningen een grote bijdrage leveren aan het dichterbij brengen van een mens- en natuurvriendelijke samenleving. Zwollenaren kunnen kandidaten nomineren voor de prijs. Wie iemand wil opgeven die een groen lintje verdient, kan een e-mail sturen met de naam van de kandidaat en een korte motivatie voor de nominatie.

Als je iemand nomineert, krijg je uiteraard een uitnodiging voor de feestelijke uitreiking. Deze zal plaatsvinden op een groene, passende locatie in Zwolle. Stuur je nominatie uiterlijk 27 mei a.s. naar fractie@groenlinkszwolle.nl. De gemeenteraadsfractie van GroenLinks bepaalt uit de aangedragen nominaties, op basis van aantallen en aangedragen argumenten, aan wie dit jaar de Groene Prijs toekomt.

De Groene Prijs is oorspronkelijk ingesteld door De Groenen afdeling Zwolle en wordt tegenwoordig toegekend door de politieke partij GroenLinks. In 2013 wordt de zeventiende prijs uitgereikt.

Vorig jaar is de Groene prijs voor het eerst gecombineerd met het groene lintje; prijs en lintje gingen toen naar Eva de Vries, initiatiefneemster van de schooltuinen van basisschool de Vlieger in Stadshagen.

Artikel delen: