Eerste Hospice in Zwolle blij met vrijwilligers

Zwolle – Zorgspectrum Het Zand zal medio augustus 2013 een kleinschalige High Care Hospice openen op landgoed Zandhove aan de rand van Zwolle Zuid. De Hospice -genaamd Lotus- maakt onderdeel uit van locatie Zandhove en hier zal onderdak en zorg worden geboden aan mensen in de laatste fase van hun leven. In het Hospice kunnen mensen terecht die niet thuis willen of kunnen blijven. Uiteraard zijn naasten ook welkom. Voor Zwolle is dit de eerste hospice!

Momenteel zijn de voorbereidingen in volle gang en gaat er een interne verbouwing plaatsvinden. De Hospice gaat plaats bieden aan zes gasten en kent een kleinschalige opzet met een huiselijke sfeer, waarbij elke gast een eigen appartement met buitenruimte krijgt. De hospice komt aan de bosrand, mooi vrij gelegen met een eigen ingang. Tevens kan gebruik worden gemaakt van een logeerkamer en wordt een grote huiskamer gerealiseerd.

Er wordt 24-uur per dag zorg geboden door een specialistisch team van artsen, verpleegkundigen, verzorgenden en vrijwilligers. En naar vrijwilligers is Zorgspectrum Het Zand nog op zoek. De vrijwilligers zijn toegevoegd aan het team en kunnen altijd terugvallen op de zorgverleners. Men staat nooit alleen.

De werving voor vrijwilligers is begonnen en voor alle diensten zijn nog plekken vrij, met name in het weekend. Mensen die interesse hebben kunnen uitgebreide informatie vinden op de website www.hetzand.nl Surf naar de site en klik op vacatures. Onder het blokje vrijwilligers treft u uitgebreide informatie aan. Uiteraard kan ook contact worden opgenomen met Jacqueline van Luyk, Vrijwilligerscoördinator, tel. 038-468 7786. Zorgspectrum Het Zand bereidt haar vrijwilligers goed voor. Er vindt dan ook altijd een kennismakingsgesprek plaats om elkaar wederzijds te leren kennen en wordt voor een gerichte scholing gezorgd. Het is nog even wachten en dan zal begin augustus De Hospice de deuren openen.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. @mariane

    Het hospice dat aan de Wipstrikkerallee zal komen wordt een zelfstandig hospice, los van een grote instelling. Het gaat dan om een zogenaamd bijna( als) thuis huis, dat grotendeels zal worden gerund door goed opgeleide vrijwilligers. Ook de thuiszorg krijgt in dit hospice een rol, evenals de eigen huisarts. Het is eigenlijk, als mensen om de een of andere reden niet thuis kunnen of willen overlijden, de voorziening die het dichtst bij thuis staat. Kleinschalig ook ( 4 bedden). Op ’t ogenblik wordt er achter en voor de schermen hard gewerkt aan fondswerving, want er is veel geld nodig. Als u meer info wilt kijk dan s.v.p. op de site http://www.hospicezwolle.nl . Onder het kopje nieuws valt over die fondswerving en acties ook te lezen. Ook kun je je via de website aanmelden voor de nieuwsbrief, die tweemaandelijks verschijnt.    Maak melding

Reageer