Erben Wennemars geeft les op Van der Capellen

Zwolle – Vrijdagavond hielden de Homeride Teams van de Van der Capellen Scholengemeenschap hun eerste nachttraining. Niemand minder dan Erben Wennemars sprak de teams moed in voor de komende tijd. Het is nog minder dan een maand tot Homeride.

Oud- Zwollenaar en ex- topschaatser Erben Wennemars gaf een bijzondere les op Van der Capellen scholengemeenschap. Tijdens deze les vertelde Wennemars de leerlingen meer over het wielrennen, een onderdeel waar schaatsers in de zomer mee bezig zijn als training. Doel van deze les was om op een ludieke manier aandacht te krijgen voor wielrennen. Ook om een groep leerlingen en docenten te motiveren die vanuit school mee gaan doen aan ‘Erbens Vechtdaltoer’ en de actie ‘Homeride ’ ten behoeve van het Ronald McDonald kinderfonds. Een deel van de opbrengst van deze toertochten gaat naar Het Ronald McDonald Huis in Zwolle. Van der Capellen Scholengemeenschap doet met 3 teams enthousiaste leerlingen en docenten mee en hebben met elkaar ruim 25.000 euro opgehaald aan sponsorgelden. Op dit moment zijn de teams volop in training.

De teams doen zaterdag 25 mei mee aan Erbens Vechtdaltoer, waarvan de opbrengst naar het Ronald McDonald Huis in Zwolle zal gaan. Omdat Homeride hetzelfde doel kent, zetten de teams zich hier natuurlijk graag voor in.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer