Meander College onderzoekt school-thuis route

Zwolle – Vrijdag startte het Meander College met een onderzoek naar De school-thuis route. De leerlingen werden daarbij geholpen door hun mentor en Senna Multimedia. Dit bedrijf heeft het project Verkeer In Zicht uitgewerkt. 

 

17-05-2013_start_school-thuis_route_meander_college_05.jpg 

 

Bijna alle 1e klassers kregen een Gps logger mee en brachten op die manier de school-thuis route in kaart. Daarnaast fotografeerden de leerlingen gevaarlijke punten. Als start van dit onderzoek fotografeerden leerlingen de rotonde bij de Rijnlaan, terwijl mede- leerlingen erover heen fietsten. Het Meander College heeft vorig jaar een uitgebreid onderzoek gedaan naar de Veiligheid van de school-thuis route. Daar is veel uitgekomen. Er zijn ondermeer borden geplaatst met “ Oppassen scholierenroute “ in Dalfsen, in Hasselt zorgen ze er nu voor dat bij omleidingen landbouwverkeer en fietsverkeer gescheiden worden. Daarnaast is ook het groepsrijden aangepakt, het is nu onder meer een vast onderdeel geworden van het verkeersexamen op de basisschool.

 

17-05-2013_start_school-thuis_route_meander_college_01.jpg 

 

17-05-2013_start_school-thuis_route_meander_college_02.jpg

 

17-05-2013_start_school-thuis_route_meander_college_03.jpg 

Met dit tweede onderzoek naar de school-thuis route hoopt het Meandercollege de veiligheid tussen school en thuis te vergroten. Ze worden daarin gesteund door de Gemeente Zwolle en de Provincie. Het bedrijf Senna Multimedia brengt alle bestaande gegevens, bijvoorbeeld de plaatsen waar ongelukken zijn gebeurd, samen met de nieuwe gegevens verzameld door de leerlingen. Zijn verzorgen dan een eindpresentatie. 

17-05-2013_start_school-thuis_route_meander_college_04.jpg 

Artikel delen:

Reageer