Oost Nederlandse Stripboekenbeurs Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 18 mei werd in de Grote of St Michaélskerk in het hartje van Zwolle wederom de druk bezochte Oost Nederlandse Stripboekenbeurs gehouden. Het was alweer de 15e keer dat deze striptekenbeurs in Zwolle gehouden werd, waarvan voor de derde keer in de Grote Kerk. 

p1030711.jpg 

Foto’s: Bert Dijkink

Gezien de grote belangstelling zijn strips en stripverhalen zijn nog steeds zeer populair en goede striptekenaars mogen zich nog altijd in een grote belangstelling verheugen. Bij de verkoopstands van stripboeken, oud en nieuw, was er voor iedereen, van zeer jong tot behoorlijk oud blijkbaar wel iets van z’n gading. Bij zowel de boekenstands met nieuw uitgegeven stripboeken, als de jeugdstrips zagen we veel kleurrijke stripboeken van hand tot hand gaan. Maar ook zagen we veel “jongeren van vroeger” snuffelen bij de bakken vol oldtimers onder de stripboeken, die tegenwoordig al gauw verzamelaars items genoemd worden. Hier konden vaders hun kinderen laten zien welke stripboeken zijzelf vroeger als kind lazen. Veel belangstelling was er ook voor de aanwezige bekende en minder bekende striptekenaars die tekendemonstraties gaven en hun werk signeerden. Hier was heel goed te zien dat de invloed van de grafische technieken van de computer de mogelijkheden en de werkwijze van de hedendaagse striptekenaars ongelofelijk beïnvloed en verruimd heeft.
 
p1030705.jpg
 
p1030731.jpg
 
p1030708.jpg
Via Lees verder meer foto’s… 

Aan de beurs deelnemende tekenaars waren onder andere Romano Molenaar, striptekenaar van de bekende strip Storm, Dick Heins van de strip “40 Hours” Eric de Rop van Suske en Wiske, Daniel van den Broek van “Jan Jans en de kinderen” en nog vele anderen. De organisatoren van de striptekenbeurs konden met grote tevredenheid vaststellen dat de magie van het aloude striptekenen nog niets van z’n aantrekkingskracht verloren heeft.

p1030706.jpg

 p1030715.jpg

p1030738.jpg

p1030724.jpg 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik was al jaren niet meer geweest. Misschien dat het druk leek, omdat het redelijk krap was allemaal. Ik vind persoonlijk de edities in de Broerenkerk van jaaaaaaren geleden nog steeds de beste. Het aanbod was destijds nog een stuk gevarieerder en uitgebreider.

    Desalniettemin leuk dat er zoiets nog steeds in Zwolle plaatsvindt, met dank aan een stel gemotiveerde vrijwilligers.


    Maak melding

Reageer