Wellenberg en Kuijer tekenen bij Berkum

Zwolle – VV Berkum kan met ingang van het nieuwe seizoen 2013-2014 gebruik maken van de diensten van Ruud Wellenberg. De 25-jarige inwoner van Epe kwam de afgelopen twee seizoenen voor Go Ahead Eagles uit in de Jupiler League. Verder is aanvaller Ricardo Kuijer (19) vanuit de A-jeugd van Berkum toegevoegd aan de eerste selectie van de Zwolse hoofdklasser.

 

Ruud Wellenberg speelde tot medio 2011 voor SV Epe en kreeg daarna een kans in het betaalde voetbal bij Go Ahead Eagles. Bij de Deventer profclub kwam hij in totaal in 23 officiële wedstrijden in actie en maakte hij drie doelpunten. Wellenberg, die zowel in de verdediging als op het middenveld kan worden ingezet, studeert technische geneeskunde en loopt momenteel stage in Zwolle.

Ricardo Kuijer is een snelle, rechtsbenige vleugelspits die in het afgelopen seizoen als A-junior al enkele malen in actie kwam bij de hoofdmacht van Berkum en het toen goed deed. Ook afgelopen zaterdag had hij een basisplaats in de oefenwedstrijd van Berkum bij topklasser Excelsior ’31 die met 1-1 werd afgesloten.

Met de komst van Wellenberg en de overgang van Kuijer naar de hoofdmacht heeft Berkum zijn selectie voor het nieuwe seizoen rond. Van de huidige spelers heeft ook Frank Hoolsema onlangs ‘bijgetekend’, zodat het overgrote deel van de spelersgroep van het afgelopen seizoen bij elkaar is gehouden. Daar komt, zoals al eerder bekend werd, verdediger Jasper van der Stouw (25) nog bij die HZVV verruilt voor Berkum.

Het aantal ‘vertrekkers’ bij de Zwolse club is dit jaar beperkt. In de loop van het afgelopen seizoen vertrokken Fatih Eroglu en Eugène Webb al naar respectievelijk Dieze West en HFC Storica en met ingang van de jaargang 2013-2014 gaat Bunyamin Özkök naar WHC.

Artikel delen:

Reageer