Doodzieke konijnen gedumpt

Zwolle – Dierenliefhebbers willen altijd het beste voor hun huisdier(en). Zorgen voor goede huisvesting, het beste voer en de juiste (medische) verzorging. Zo niet de eigenaar van vier langharige konijnen. Hij dumpte hen op zaterdag 18 mei jl in een bosgebied rondom Kranenburg.
 
Voorbijgangers wisten de konijnen te vangen en riepen de hulp in van de Dierenambulance voor verdere opvang. Voor de medewerkers van de Dierenambulance was het al snel duidelijk dat de konijnen een ernstige ziekte onder de leden hadden. Nader onderzoek door de dierenarts bevestigde dit vermoeden: Alle vier konijnen waren besmet met het dodelijke Myxomatose-virus. Dit virus is zeer besmettelijk en de door deze ziekte getroffen konijnen krijgen niet alleen een zware longontsteking, maar ook de kenmerkende oogontstekingen die tot blindheid leiden. Om verder lijden en ook verdere besmetting te voorkomen, is besloten de vier konijnen in te laten slapen.

Hierbij dus een waarschuwing voor alle omwonenden van Kranenburg om voorzichtig te zijn met loslopende tamme en wilde konijnen. Zij kunnen ziek en/of besmet zijn. Konijnenhouders moeten helemaal alert zijn en elk contact met wilde of verwilderde konijnen voorkomen. En eventueel besluiten om hun dieren in te laten enten.
Voor wat betreft de eigenaar van de vier gedumpte konijnen staat vast dat hij zijn dieren zwaar heeft mishandeld. Dit  door hen de nodige medische zorg te ontzeggen. Ook heeft hij het leven van vele konijnen in het wild en bij mensen in de achtertuin ernstig in gevaar gebracht. Mocht iemand meer weten over deze zaak, kan hij zich melden bij de Dierenambulance Zwolle, 06-25120505 en eventueel de dierenpolitie, telefoonnummer 144.
Artikel delen:
Reacties 6
 1. Vreselijk, wel dieren hebben. Maar wanneer ze ziek zijn ze gewwon ergens dumpen. En dan hebben ze ook nog een besmettelijke ziekte.
  Hoop dat ze de eigenaar achter halen.


  ⚠️ Meld

 2. Onvoorstelbaar dat je dan niet je verantwoordelijkheid neemt en voor een paar lullige euro’s even naar de dierenarts gaat.
  Bah wat een triest volk, dan ben je echt van het laagste soort.


  ⚠️ Meld

 3. Wat een asso die persoon die het dier zo maar dumpt !!! hopelijk doen ze dat ook met die man als hij straks eens een ernstige ziekte krijgt, gooi die vent dan maar ergens in de sloot ASSO


  ⚠️ Meld

 4. Nee Menno, je verlagen tot het niveau van dit soort volk is ook geen oplossing. Gelukkig is er nog zoiets als Karma….


  ⚠️ Meld

 5. Zoiets is al een paar jaar eerder gebeurt in de dierenweide bij de Kievitsbloem.
  Daar zaten al een hele poos ca. 12 konijnen en toen werden er 2 konijnen met myxamatose gedumpt.

  Inschakelen van dierenambulance, dierenbescherming tot en met politie hielp niets…

  Alle konijnen zijn (na een officiele melding) door de beheerder meteen verkocht aan een handelaar (voordat de dierenbescherming er echt vat op had (bureaucratie was de oorzaak…).

  Zo gaat dat….  ⚠️ Meld

 6. je zou gaan denken dat het bewust gebeurd om de wilde populatie die er zit te besmetten, maar wie kan zoiets doen.>:(


  ⚠️ Meld

Reageer