Startbewijzen Triathlon Zwolle vliegen de deur uit

Zwolle – Het startersveld voor de diverse afstanden tijdens de enige en jaarlijkse triatlon van Zwolle is nagenoeg bekend. Alleen voor de achtste triathlon zijn nog startbewijzen te vergeven. Ook voor de estafette-triathlon zijn nog plaatsen beschikbaar.

triathlon.jpg 

De Triathlon Zwolle start op 14 september voor de derde keer in successie. De triatleten trotseren de wateren van de Milligenplas, de verharde paden tussen Zwolle en Hasselt per racefiets en de wandelpaden van Stadshagen en rond de plas te voet. De uitgifte van startbewijzen gaat dit jaar sneller dan de voorgaande twee edities. De cursus voor aanstormende triatleten – start 2 tri – is al volgeboekt. Circa twintig sporters worden in drie maanden klaargestoomd voor de Zwolse wedstrijd.

De afstanden

KWART triathlon

Een individuele triathlon over 1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen. Er geldt een minimum leeftijd van 16 jaar. Deze serie kent 100 startbewijzen. De kwart triatlon, dit jaar voor het eerst, is al helemaal VOL. 

ACHTSTE triathlon

Een individuele triathlon over 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. Deze serie kent 200 startbewijzen. Er wordt gestart in 2 series van elk 100 deelnemers. NOG VEERTIG PLAATSEN OVER.

TEAM triathlon

Een team triathlon, ook wel estafettetriathlon, over een achtste of een kwart afstand. Elk lid van het team legt een onderdeel af. Zwemmers mogen niet jonger zijn dan 14 jaar, fietsers en lopers niet jonger dan 16 jaar. Beide series kennen 25 startbewijzen. In totaal is er dus plaats voor 50 teams. ACHT TEAMS HEBBEN ZICH INGESCHREVEN. 

Voor wie?

Iedereen met een beetje conditie en zin om buiten te sporten kan een achtste triathlon zwemmen/fietsen/lopen. Specialist op een van de disciplines? Stel een team samen bestaande uit vrienden, collega’s, buurtgenoten of familieleden en schrijf je in als team. 

Toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je in via triathlonzwolle.nl of kijk eens op de site van Triathlon Vereniging Triade (tvtriade.nl) voor mogelijkheden om eens mee te trainen.

Nieuwe sponsor

De Triathlon Zwolle heeft in VSS Nederland dit jaar een nieuwe sponsor gevonden.

Vrijwilligers

Zin om niet alleen te kijken maar ook om mee te helpen? Triathlon Zwolle zoekt nog de nodige vrijwilligers om met ons deze wedstrijddag in goede banen te leiden.

Artikel delen:

Reageer