Expositie Rodrigo Maori in café De Hetebrij

Zwolle – Vanaf dinsdag 28 mei t/m 28 juni a.s. is op de eerste verdieping van café De Hetebrij aan de Nieuwe markt 9 te Zwolle de fototentoonstelling Psychomachia van de Braziliaanse fotograaf Rodrigo Maori te zien.

foto_rodrigo_maori.jpg 

Foto: Rodrigo Maori

De van oorsprong uit Brazilië afkomstige fotograaf, filmer en journalist Rodrigo Maori woont sinds twee jaar in Zwolle. Het fotoproject Psychomachia is zijn debuut in deze stad. Psychomachia is de titel van een Latijns gedicht van de christelijke schrijver Aurelius Prudentius Clemens (348-413) dat in de Middeleeuwen zeer populair was. Het verhaalt van de strijd tussen de zeven deugden en de zeven hoofdzonden die het bestaan van ieder mens beroeren. Maori maakte een eigentijdse interpretatie van deze strijd, verbeeld in de persoon van de vrouw uit de 21ste eeuw. In de zeven foto’s van de deugden is ook steeds een verwijzing naar de ondeugd en zonde te zien.

Als model vroeg Maori voormalig Miss Overijssel en eigenares van café De Hetebrij, Elles Hetebrij. Zij belichaamt voor hem de moderne vrouw in al haar facetten :  die van ondernemer, moeder, vriendin, huisvrouw en sporter. Aan het project werkten ook de personal stylist Giel Hakkenberg, visagiste Inze Meijer en de Braziliaanse ontwerpster en model Ciza Satia mee.

Artikel delen:

Reageer