Start Zwols bijenlint

Zwolle – Bijen hebben hulp nodig. Wij mensen hebben bijen hard nodig voor het bestuiven van de bloemen waar appels en ander fruit, noten en onze groenten uit groeien. Wij hebben bijen nodig voor ons voedsel. Afgelopen winter zijn weer veel bijenvolken van de honingbij dood gegaan. En ook met de wilde, solitair levende bijensoorten (ruim 350 soorten in Nederland) gaat het niet goed, zegt een vrijwilliger van de Zwolse Guerilla Gardeners. Afgelopen maandagavond, 20 mei, is een actie gehouden om bijen weer een goede leefomgeving te geven in Zwolle. 

bijenlint.jpg 

In de Mimosatuin zijn bijenbloemen gezaaid, bijenstruiken geplant en kleine bijenhotels geplaatst. Dit is een begin, er is veel meer hulp nodig. Wat iedere Zwollenaar kan doen: gebruik geen gif, geen insecticiden. Plant en zaai bloemen en planten in uw tuin waar bijen van houden. Zoals bijvoorbeeld een kruidenhoekje met rozemarijn, lavendel, kattekruid, marjolein, tijm en venkel. En wanneer het hele tuinseizoen door ergens iets bloeit in uw tuin, blijven bijen het hele tuinseizoen komen. Plaats of hang een bijenhotel in uw tuin. Onderteken een petitie tegen Neonicoteïden http://www.avaaz.org/nl/ of http://reddebijen.nl/ van Greenpeace. De Werkgroep Bijenlint is plannen aan het maken voor het aanleggen van aaneengeschakelde stukken tuin/park met bijenbloemen en -planten. Zo kunnen bijen een veilige route afleggen door de stad naar hun voedsel.

Maandag is een start gemaakt met de uitvoering. Dit is een gezamenlijke actie van de Zwolse Guerrilla Gardeners, vrijwilligers van Transition Town Zwolle, leden van de Bijenteelt vereniging en werkgroepleden van het Bijenlint samen met de tuinders van de Mimosatuin.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer