10-jarig bestaan Landgoed Anningahof

Zwolle – Op 25 mei opent Prof. dr. Henk van Os de jubileumtentoonstelling. Jaarlijks organiseert Landgoed Anningahof aan de rand van Zwolle een tentoonstelling met beelden en monumentale sculpturen van kunstenaars uit binnen- en buitenland. 

De tentoonstelling is een particulier initiatief en wordt dit jaar voor de 10e keer gehouden. Reden om dit jaar groots uit te pakken met maar liefst 77 kunstenaars met in totaal 94 beelden in het park en 48 beelden in de paviljoens. Onder hen o.a. Rob Voerman, Carolein Smit, Lucy Wood (GB), Auke de Vries, Pim Palsgraaf, Caroline Coolen (B), Stefan Pietryga (Dld) en Henk Visch. Vier (oud) museumdirecteuren, Kees van Twist, Benno Tempel, Henk van Os en Liesbeth Brandt Corstius zetten het 2e lustrum luister bij door in vier opeenvolgende maanden een paviljoen in te richten. De jubileumtentoonstelling is voor het publiek geopend van 26 mei t/m 27 oktober 2013, van woensdag t/m zondag 13.00 -18.00 uur.

Gastcuratoren in het paviljoen: 25 mei t/m 23 juni 29 juni t/m 28 juli 3 augustus t/m 1 september 7 september t/m 6 oktober Kees van Twist en Peter Weeda (werken van Eelco Brand, Judith Maria Kleintjes en Jehoshua Rozenman) Benno Tempel (werken van Emo Verkerk en Krijn de Koning) prof. dr. Henk van Os en zijn zoon Peter van Os (werken van Levi van Veluw) Liesbeth Brandt Corstius (werken van Fransje Killaars, Gijs Assmann, Barbara Polderman en Karin Arink).

Artikel delen:

Reageer