Bibliotheek Zwolle start met uitlenen eMuziek

Zwolle – Bibliotheek Zwolle en de Centrale Discotheek Rotterdam (CDR) lanceren exclusief voor bibliotheekleden de pilot eMuziek.

 

De digitale muziekdienst is bedoeld als gids en bron om muziek te (her)ontdekken. De aangeboden muziek is een dwarsdoorsnede van pop tot klassiek. De gebruiker kan op de diverse muziekstijlen zoeken. Vooralsnog komen bijna 1 miljoen tracks digitaal  thuis beschikbaar. De nieuwe dienst is te vinden op http://www.emuziek.nl. Bibliotheekleden kunnen thuis gebruikmaken van de pilot door met hun persoonlijke bibliotheek-pasnummer en wachtwoord in te loggen. Per maand kunnen 150 tracks gestreamd worden. Het aanbod op eMuziek is van platenlabels die toestemming hebben gegeven hun muziek digitaal beschikbaar te stellen.

Meer plannen voor de digitale bibliotheek

 

Binnenkort is voor bibliotheekleden het gehele muziekbezit van de CDR in de bibliotheek zelf te beluisteren onder de naam Muziekwebluister. Dit omvat maar liefst 4,5 miljoen tracks.

 

En naar verwachting dit najaar wordt het E-bookplatform opgeleverd waardoor leden van de bibliotheek de mogelijkheid krijgen tot het lezen van e-books. Bij de start zijn dan zo’n 2.000 e-books beschikbaar.

Artikel delen:

Reageer