Landstede nieuwe partner Zwolle Gezonde Stad

Zwolle – Gezonde schoolkantines met meer dan 75% lekkere en gezonde producten, zoals fruit, salades en broodjes. Dat is wat de gemeente Zwolle, GGD IJsselland, Landstede en het Voedingscentrum met ondersteuning van de RIVM Jeugdimpuls voor ogen staat. Tijdens een uitgebreide Kick-Off afgelopen week werd naast de aftrap van het project Gezonde Schoolkantine Zwolle de intentieverklaring Zwolle Gezonde Stad door Landstede ondertekend.

gezonde_kantine_landstede.jpg

v.l.n.r. Dr. Joop van Dam, Erik Dannenberg, Rob van Kessel

Zwolle Gezonde Stad is de Zwolse ‘Jongeren Op Gezond Gewicht’ (JOGG) aanpak. Het is de Zwolse beweging waarbij iedereen in de stad of wijk zich inzet om gezond eten en voldoende bewegen voor kinderen en jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken.  Kinderen en jongeren (0-19 jaar), hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal.  Het is een Zwolse, lokale aanpak waarvoor niet alleen ouders en de gezondheidsprofessionals van GGD IJsselland zich inzetten, maar bijvoorbeeld ook de welzijnsprofessionals van Travers Welzijn, de sport- en beweegprofessionals van SportService Zwolle, de onderzoekers van VU – Windesheim, winkeliers, bedrijven, scholen en diverse (beleid)sectoren van de gemeente. En voortaan dus ook Landstede.

 

“Zwolle Gezonde Stad wil een gezonde leefstijl (gezonde voeding en voldoende beweging) bij de Zwolse 0-19 jarigen stimuleren en mogelijk maken. Dit om een gezond gewicht te bevorderen en daarmee de gezondheid van de jongeren. Dit wordt gedaan door een gezonde leefstijl, een gezonde omgeving en gezonde zorg te stimuleren. Een gezond gewicht is belangrijk voor een goede gezondheid,” zo benadrukte wethouder Erik Dannenberg in zijn inleiding. 

Zwolse Gezonde Kantine
‘Het Zwolse gezonde kantine’-project omhelst verschillende aspecten. Zo wordt er een voorlichtingsfilm gemaakt over de gezonde kantine, er staan twee inspiratiesessies voor cateringmedewerkers op het programma en ook de kick-off is onderdeel van het gehele project. Maar het belangrijkste onderdeel is het begeleiden van vijf Zwolse scholen naar een gezonder kantineaanbod. Het Thomas a Kempis College biedt inmiddels ook een gezond assortiment aan de leerlingen. 

Landstede heeft al ervaring met gezonde kantines. De kantine van Landstede aan het Dokterspad werd uitgeroepen tot de op één na gezondste kantine van Nederland. Inmiddels zijn alle kantines van Landstede in Harderwijk, Raalte en Zwolle bezig hun gezonde slag te slaan. 

Landstede trotse partner
Tijdens de kick-off hebben wethouder Erik Dannenberg, bestuursvoorzitter van Landstede, Rob van Kessel en Dr. Joop ten Dam, lector Gezonde Stad een intentieverklaring getekend voor Zwolle Gezonde stad. Met o.a. de inzet van studenten tijdens projecten van Zwolle Gezonde  Stad levert Landstede een structurele bijdrage. In samenwerking met andere partners krijgt de samenwerking verder vorm door het gezamenlijk aanvragen van subsidiemiddelen ten behoeve van het reduceren / stabiliseren van gewicht bij vmbo en mbo-studenten. Landstede stelt verder opgedane expertise om te komen tot een gezonde kantine ter beschikking van Zwolle Gezonde Stad.  

Voor meer informatie:
GGD IJsseland
Marcel Pater, Communicatieadviseur a.i.
Landstede
Bart van den Bosch, Profielmanager Sport

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Die wethouder is een goedkopere stand in voor de koning(in). Wat een media geile man is dat. Ik kan bijna geen opening/foto op deze website zien of deze kerel staat erop.


    Maak melding

Reageer