Zwolle heeft de sterkste economie van Nederland

Zwolle – De regio Zwolle is het sterkste economische gebied van Nederland. En de gemeente Zwolle heeft – na Haarlemmermeer (vanwege de aanwezigheid van luchthaven Schiphol) – de sterkste lokale economie van Nederland. Die conclusies trekt tijdschrift Elsevier in het gezaghebbende onderzoek dat het blad jaarlijks samen met bureau Louter doet naar de economische toplocaties in het land. 

Het onderzoek naar toplocaties laat zien hoe de absolute economische prestaties zich verhouden tot de inwonertallen van een gemeente en een regio. Zoals Elsevier het zelf stelt: “Voor de uitslag tellen de euro’s mee die elke gemeente bijdraagt aan de nationale economie, maar dan vergeleken per inwoner”. Zo wordt beter zichtbaar wie de zaken goed voor elkaar heeft, stellen de onderzoekers. Wie hoog scoort op de ranglijst heeft én een goede economische structuur én kent – ondanks de economische tegenwind – een goede economische dynamiek.

De regio Zwolle scoort al jaren een plaats in de economische top van Nederland. Vorig jaar was het gebied tweede op de ranglijst. De gemeente Zwolle was ook vorig jaar al de op een na best presterende gemeente. Uit de analyses door Elsevier en bureau Louter komt een ‘trek naar het oosten naar voren’ die al enige jaren gaande is: de centrale ligging, goede bereikbaarheid en de aanwezigheid van goede bedrijventerreinen en kantoorlocaties maken Oost-Nederland een aantrekkelijk vestigingsgebied.

Bron: mkb.nl 

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Ik las:
  “Het onderzoek laat zien hoe de absolute economische prestaties zich verhouden tot de inwonertallen van een gemeente en een regio. Zoals Elsevier het zelf stelt: ⤽Voor de uitslag tellen de euro??s mee die elke gemeente bijdraagt aan de nationale economie, maar dan vergeleken per inwoner⤝

  Toch maar eens de Elsevier lezen dan.
  Maar uh, wat mij betreft is de maatstaf voor een sterke
  lokale economie NIET in hoeverre ’t bijdraagt aan de
  nationale economie.
  Of de Europese economie.

  Wie denkt ook dit ‘nieuwsbericht’ lezende,
  dat het van ’t ministerie van non-informatie komt?  Maak melding

 2. Oud persbericht opnieuw hier geplaatst. Is niet nodig volgens mij want jubelbericht dat iets een te rooskleurig beeld schetst.


  Maak melding

 3. Zieltjes aan het winnen hansHanzeland?

  Mooi bericht, ik denk maar zo: je kan beter bovenaan dit lijstje staan dan onderaan 🙂


  Maak melding

Reageer