2e Kennedymars Zwolle gaat van start

Zwolle – Ook de 2e kennedymars Zwolle is een feit! Aankomende vrijdagavond 24 mei om 22.00 zal het startschot klinken op het Bethlehemkerkplein in Zwolle van de 2e kennedymars Zwolle. Vrijwilligers hebben zich weer weken ingezet om ook de 2e editie van dit prachtige wandelevenement tot een succes te brengen. Ook is er dit jaar weer aandacht voor de Stichting ‘CareClowns’ die als goed doel gekoppeld is aan het evenement. 

De Kennedymars (80 km binnen 20 uur) is overigens niet de enige afstand die men wandelend kan afleggen, want je kan ook kiezen voor een hele of halve wandelmarathon. Voor velen net zo uitdagend en sportief als voor de geharde KennedyWalker. De hele en halve marathon kan men zowel overdag als ’s nachts afleggen. De ‘Kennedymars’ is voor deelnemers van 16 jaar en ouder. Voor de jeugd en startende wandelaars is er op zaterdag 12 mei speciaal de ‘Mini-Kennedymars’ van 8 km die om 10.00 start.

Bethlehemkerkplein!

Vanuit de historische locatie de Proosdij in de binnenstad van Zwolle zullen de deelnemers onder feestelijke klanken van start gaan. De Kennedymars (80 km) en de Hele en Halve Nachtmarathon (resp. 42 en 21 km) starten vrijdag 24 mei om 22.00 uur. De Hele en Halve Dagmarathon starten zaterdagochtend 25 mei vanaf dezelfde locatie. Later in de ochtend start de Mini-Kennedymars van 8 km. Voor alle deelnemers wordt een speciale medaille geslagen met daarop de parel van Zwolle in reliëf; de Sassenpoort!

De route is in 4 lussen van 21 km uitgezet, waarbij men steeds op het Grote Kerkplein terug keert in de feesttent die daar speciaal is neergezet voor dit evenement. De laatste lus zal iets korter zijn om zo aan de 80 km te komen. De eis blijft namelijk nog steeds binnen 20 uur afleggen. De deelnemers aan de lange afstanden worden onderweg voorzien van drinken en eten op de diverse rustplaatsen.

Organisatie

De ‘Zwolse Wandel Verenigingen’ (Z.W.V.) staan in Zwolle vooral bekend om de jaarlijkse Avond4daagse (sinds 2010 de grootste van Nederland). In totaal organiseren zij 7 wandelsportevenementen per jaar met in totaal 11.000 deelnemers.

Stichting CareClowns

De opbrengst gaat voor een groot deel naar Stichting ‘CareClowns’ in Overijssel. Deze stichting (het zusje van de ‘CliniClowns’) heeft tot doel om op bezoek te gaan bij ouderen met dementie in verpleeg- en verzorgingstehuizen. Zij proberen hun isolement en eenzaamheid te verzachten met een moment van geluk. Of een spontane lach. Want lachen is leven!

Inschrijven en informatie

Deelnemers kunnen zich nog ter plekke inschrijven in de Proosdij op het Bethlehemkerkplein, meer informatie over het evenement is te vinden op www.kennedymarszwolle.nl en op de facebookpagina www.facebook.com/KMZwolle En uiteraard via twitter @KMzwolle

Artikel delen:

Reageer