Meiden HC Zwolle C1 winnen ICC toernooi

Zwolle – De meiden van HC Zwolle C1 hebben de afgelopen weken meegedaan aan het jaarlijkse Interregionaal Challenge Cup (ICC) toernooi. Dat is een toernooi dat in drie dagen wordt gespeeld en waaraan de beste 16 C teams van Nederland slechts op uitnodiging mogen deelnemen. Er werd gespeeld in twee poules van 8 teams. Maandag was de finale en die wonnen de meiden van HC Zwolle!

mc1_icc.jpg

Foto: HC Zwolle 

De eerste speeldag vond op Tweede Paasdag in Zwolle plaats. Niet alleen het complex van HC Zwolle complex maakte grote indruk, ook de 2-1 overwinning van de HC Zwolle meiden op Amsterdam was het gesprek van de dag. Na een gelijkspel tegen Wageningen en verlies tegen Ring Pass werd de dag met 4 punten afgesloten. Het beste moest echter nog komen. De tweede speeldag vond op Hemelvaartsdag plaats. Alle meisjesteams kwamen samen in Breda. De Zwolse meiden lieten met prima samenspel zien dat zij wel eens de verrassing van het toernooi zouden kunnen gaan worden. Met 9 gescoorde doelpunten en 0 tegen, werd de dag na overwinningen op Almere, Tilburg en Oranje Zwart op de tweede plaats in de poule afgesloten. Met nog 1 wedstrijd te gaan, was een plek bij in de kruisfinale binnen bereik. Op tweede pinksterdag kwamen de meiden voor het laatst in dit toernooi samen.

De laatste poulewedstrijd werd overtuigend met 4-1 van Victoria gewonnen. Onze meiden hadden zich samen met Ring Pass, Rotterdam en Den Bosch bij de beste 4 teams gespeeld. Dat is toch een prachtig rijtje en maakt indruk. Zoals coach Ellen Lans echter zei: “fantastisch, maar nu willen we ook meer”…. De kruisfinale werd tegen Rotterdam gespeeld. Dat team had met een indrukwekkend doelsaldo nog geen punt verloren. 

De meiden bleken daar echter niet van onder de indruk. Tot tweemaal toe werd een achterstand goed gemaakt en dat leidde tot een 2-2 gelijkspel en strafballen. Na een spannende serie, leverde de 7e gelijkmakende beurt van Megan de overwinning op. Hoewel het een prachtige prestatie van allemaal was, moet toch even het enorm goede keeperswerk van Nadia genoemd worden. De finale werd tegen Den Bosch gespeeld. 
Dat dames 1 van Den Bosch zowel nationaal als internationaal zo’n beetje alles gewonnen heeft wat er de laatste jaren te winnen valt, zou iets kunnen zeggen, maar ook dat maakte op de meiden van HC Zwolle weinig indruk. Een 1-0 achterstand werd omgebogen in een 2-1 overwinning. Hoewel de meiden 4 strafcorners in de laatste 2 minuten moesten verwerken, was daar ook niets op af te dingen. 
Met (ex)internationals als Roderick Weusthoff, Sander Baart en Jacques Brinkman aan de zijlijn, hebben onze meiden een bijzondere prestatie neergezet en iets onvergetelijk meegemaakt. HC Zwolle is trots op de meiden en geeft de complimenten voor trainer/coach Ellen Lans en de trainers Tim de Vries en Melchior Broek en manager Arjen Kale, die het team samen op dit niveau hebben gekregen.
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer