Oenze Dijkstra in directie Vechtstromen

Zwolle – De gemeentesecretaris van Zwolle Oenze Dijkstra wordt secretaris en directeur van waterschap Vechtstromen. Het bestuur van het waterschap in oprichting heeft Dijkstra dinsdag 21 mei benoemd als kwartiermakersdirecteur. De 62-jarige Dijkstra had afgelopen november aangegeven zijn laatste werkzame jaren nog eenmaal aan een nieuwe functie te willen beginnen. Burgemeester en wethouders van Zwolle hebben die wens gehonoreerd.

o._dijkstra.jpg

Oenze Dijkstra start op 1 september van dit jaar in zijn nieuwe functie. Hij vormt dan samen met Marianne Langeslag en Roelof Schuiling de kwartiermakersdirectie van het waterschap. Het bestuur van waterschap Vechtstromen i.o. is verheugd over de benoeming van Dijkstra als secretaris. Watergraaf Stefan Kuks:"Wij zijn erg blij dat we Vechtstromen verder kunnen versterken met de heer Dijkstra en de uitgebreide ervaring die hij meeneemt. Zeker op het vlak van organisatieverandering maar ook waar het gaat om samenwerken en verbinden, past die ervaring uitstekend bij de ambities van Vechtstromen". Het nieuwe algemeen bestuur van Vechtstromen zal in haar eerste constituerende vergadering op 2 januari 2014 de benoeming van de driehoofdige directie bekrachtigen.

Overheidsmanager 

Oenze Dijkstra (1950) heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur. Hij werkt sinds 34 jaar in verschillende functies bij gemeente Zwolle, waarvan sinds 1997 als gemeentesecretaris en algemeen directeur. In 2010 was Dijkstra nog een van de drie genomineerden bij de verkiezing overheidsmanager van het jaar. 

Vechtstromen Waterschap 
Vechtstromen verzorgt vanaf 2014 het waterbeheer voor circa 800.000 inwoners van Twente, Noordoost Overijssel en Zuidoost Drenthe. De naam is afgeleid van de Vecht, de grootste rivier in het beheergebied waar ook de Twentse rivieren Regge en Dinkel in uitmonden. De Regge, de Dinkel en de Vecht vormen samen één logisch en samenhangend systeem. Door de fusie komt het beheer daarvan ook in één organisatie te liggen. Het kan daarmee beter, effectiever en doelmatiger plaats vinden. Met de fusie wordt een structurele besparing van circa 11 miljoen euro per jaar gerealiseerd. In het najaar vinden verkiezingen voor het algemeen bestuur van Vechtstromen plaats.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Ineerdaad. Als secretaris is hij gewoon werknemer van de gemeente Zwolle. En als secretaris van de nieuwe organisatie ook. Er is dus geen sprake van wachtgeld.


  ⚠️ Meld

 2. Waarom zou je “vrezen” dat iemand zich niet druk hoeft te maken om wat iemand verdient?

  Als die beste man een gedegen opleiding heeft gehad en/of gewoon goed werk levert verdient hij toch ook een prima salaris?


  ⚠️ Meld

 3. Uh, vrij ernstig.
  “Waterschap” is al een non-ding.
  Maar er schijn dan ook nog
  “waterschap Vechtstromen” te zijn.
  En ik las “kwartiermakersdirectie van het waterschap”.
  “kwartier maken”, schijnt hip te zijn.
  Oenze, leg eens uit?  ⚠️ Meld

 4. Menigeen krijgt op deze leeftijd geen andere baan meer en dhr Dijkstra wordt hierbij gesteund door de gemeente .Als de gemeente zich nu ook eens wat meer inzet om zijn werkloze burgers op die leeftijd aan het werk te helpen .Dan worden we tenminste als gelijken behandeld.Een arbeider die werkloos wordt op dhr Dijkstra zijn leeftijd wordt door het UWV bij de kanslozen gezet en moet met behoud van uitkering vrijwilligers werk doen of met vervroegd pensioen gaan


  ⚠️ Meld

 5. Pieters is weer eens jaloers. Heeft altijd wat te mekkeren. Wat doet u zelf voor de maatschappij? Niets volgens mij, behalve altijd negatief te zijn!


  ⚠️ Meld

 6. Wat een gefrustreerde reacties, Pieters ga je geraniums water geven en stel je niet zo ontzettend aan met je eeuwige gezeur. Jaloers?


  ⚠️ Meld

Reageer