Landelijke verwendag (ex)kankerpatiënten

Zwolle – Viva la Donna, heet de landelijke verwendag voor (ex-)kankerpatiënten, aanstaande woensdag 29 mei. Vrij vertaald: leve de vrouw. In Zwolle vindt de verwendag plaats in het Landstede-gebouw aan Rechterland 1. Van 9.30 tot 16.30 uur staan Landstedestudenten van de richting Mooi & Mode klaar voor vrouwen die door kanker zijn getroffen.

Eén op de drie vrouwen krijgt in de loop van haar leven de diagnose kanker. Dat betekent dat jaarlijks zo’n 44.000 vrouwen geconfronteerd worden met die levensbedreigende ziekte. 210.000 vrouwen strijden op dit moment tegen kanker. Die cijfers liegen er niet om, maar er is weinig aandacht voor nazorg na de zware behandelingen die kankerpatiënten moeten ondergaan. Stichting Viva la Donna wil ze een moment van ontspanning aanbieden met een verwendag, waar honderden salons door het hele land aan deelnemen. Bij Landstede staan dit jaar vijftig studenten in de startblokken. Ze volgen opleiding aan de richtingen Haarverzorging, 

Schoonheidsverzorging en Fashion & Styling. Ze organiseren en regelen de gehele dag; van het inplannen en uitvoeren van de behandelingen tot het ontvangen van de gasten en het inkopen van lekkernijen. De bezoeksters kunnen starten met een schoonheidsbehandeling, een hoofdhuidmassage en een voetverzorgingbehandeling of handverzorging. Na die schoonheidsbehandeling staan de studenten van de richting Haarverzorging klaar voor een haarbehandeling of een hoofdhuidmassage. Alle behandelingen tijdens de Viva la Donna Day zijn gratis. Wie iemand kent die met kanker te maken heeft, kan haar opgeven voor de verwendag via Laura Breman, lbreman@landstede.nl, of Gerda Borneman, gborneman@landstede.nl. Landstede is in de wijde regio het enige opleidingsinstituut dat meedoet aan de Viva la Donna Day. De Stichting Viva la Donna wordt gerund door vrijwilligers en is volledig afhankelijk van giften. Naast Landstede doen er tal van salons en andere bedrijven in de Uiterlijke verzorgingsbranche mee met de verwendag. Meer informatie is te vinden op www.vivaladonna.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer