F16 naar Deltion college Zwolle

Zwolle – Het Zwolse Deltion College krijgt er een innovatief onderwijsleermiddel bij. Op maandag 27 mei krijgt het Deltion de beschikking over een complete F16 (J-234). De F16 is afkomstig van Vliegbasis Twenthe en eigendom van de Koninklijke Luchtmacht. Vanaf komend schooljaar wordt het vliegtuig als onderwijsleermiddel ingezet voor de mbo-opleiding Vliegtuigonderhoud.

22-05-2013_f16_voor_deltion.jpg 

Eind april heeft de opleiding Vliegtuigonderhoud al een Alouette van de Koninklijke Luchtmacht ontvangen. Met de komst van de F16, is de luchtvaarthal van het Deltion College goed gevuld. Voor de komst van het vliegtuig moet er echter heel wat in het werk worden gesteld. Maandag 27 mei wordt om 5.00 uur gestart met het voorbereiden van de operatie. Het vliegtuig zal vervolgens vanaf 10.00 uur in delen naar binnen worden getakeld. Het monteren van de F16 verzorgen studenten van het Deltion College, niveau 3 en 4 opleiding Vliegtuigonderhoud, die stage lopen op Vliegbasis Leeuwarden. Defensie zit te springen om goede technici, voor het onderhouden van militaire vliegtuigen. De opleiding Vliegtuigonderhoud wordt dan ook aangeboden in combinatie met en zonder het Defensie onderwijsprogramma Veiligheid en Vakmanschap (VeVa).

Tijdens de VeVa-opleiding worden jongeren klaargestoomd voor een baan bij één van de eenheden van Defensie. Studenten die de VeVa- en militaire-opleiding hebben gehaald en bij Defensie zijn aangesteld, ontvangen voor de duur van 4 jaar jaarlijks een bruto premie van 2500 euro. Met deze premie wil Defensie jongeren stimuleren om voor een opleiding/baan in de techniek te kiezen. Deltion biedt nog vier VeVa-opleidingen aan, namelijk grondoptreden, ICT, Bedrijfsautotechniek en Servicemedewerker gebouwen. Jongeren die nog geen studiekeuze hebben gemaakt kunnen maandag 3 juni van 18.00 – 21.00 uur een bezoek brengen aan de informatieavond van het Deltion College. Tijdens deze avond zijn er vertegenwoordigers van Defensie aanwezig om informatie en advies te geven over de VeVa-opleidingen. De avond vindt plaats op de campus van het Deltion College, Mozartlaan 15 in Zwolle. Meer informatie staat op www.deltion.nl.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer