Gajes sluit Straattheater festival Zwolle af

Zwolle – Op zaterdag 1 juni wordt de Zwolse binnenstad, dit jaar alweer voor de 21e keer, één groot theater. Het Grote Kerkplein, Diezerstraat, Rodetorenplein en aanliggende straten en pleinen vormen het decor voor voorstellingen van veertien professionele theatergroepen uit negen verschillende landen. 

 

foto_gajes_1.jpg 

 

Er zijn optredens met dans, muziek, poppentheater, acrobatiek, beeldende kunst, komedie, vreemde types, een rijdende vleugel, een reus en een ballerina, meer dan vijftig in totaal. Als kers op de taart is er een spectaculaire, verrassende eindvoorstelling van theater Gajes, ’s avonds om 22.00 uur op het Rodetorenplein. “Agora Phobia”, zoals het stuk heet, wordt gegarandeerd een van de hoogtepunten van het festival en een waardige afsluiter van een dag vol onvergetelijke voorstellingen. Deze avondvoorstelling is een optreden vol speciale effecten en live muziek met 14 acteurs en muzikanten, aangevuld met Zwolse amateurtoneelspelers. Theater Gajes staat bekend om zijn voorstellingen tussen het publiek, op stelten, met grote objecten en vreemdsoortige machines. Enige jaren geleden was Theater Gajes ook te zien op het Straattheaterfestival in Zwolle met de voorstelling “Alice in Wonderland ”.

In “Agora Phobia” – pleinvrees – start een burgemeester, zonder zich om de mening van de mensen in de stad te bekommeren, een megalomaan bouwproject op een plein middenin de stad. Dat is natuurlijk vragen om problemen. En problemen, die komen er. Architect, aannemer en acrobatische bouwvakkers gaan aan de slag en al gauw raakt het publiek verstrikt in de vreemdste bouwput van Zwolle. Gesprongen waterleidingen, rondvliegende stenen….wat fout kan gaan loopt fout. Tot alles in elkaar stort, de wethouder in de betonmolen verdwijnt en de bouwvakkers er in grote haast vandoor gaan…Als dat maar goed afloopt…

 

Het festival begint om 13.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Alle voorstellingen zijn vrij toegankelijk. Wel geldt: vol is vol. Het straattheaterfestival is een van de deelnemers aan het overkoepelende festival Zwolle Unlimited. Voor precieze tijden van de verschillende voorstellingen: raadpleeg de festivalkrant.

Artikel delen:

Reageer