Grote boekenmarkt in Zwolle op 2 juni

Zwolle – Boeken, boeken en nog eens boeken. Op zondag 2 juni van 11 tot 5 uur staat de binnenstad van Zwolle er vol mee. Verzamelaars, sneupers en lezers kunnen genieten van een enorme hoeveelheid mooie, dure, goedkope, maar vooral tweedehands boeken. De jaarlijkse boekenmarkt is onderdeel van Zwolle Unlimited, een bruisend weekend met verhalen, gedichten en (straat)theater in het eerste weekend van juni.

boekenmarkt.jpg 

Boeken om te lezen of te verzamelen
Het fysieke boek blijft voorlopig onverminderd populair. Iedereen die van boeken houdt is op 2 juni welkom in Zwolle. Een groot deel van de bezoekers is "vaste klant", de eerste zondag van juni is al ver van te voren in de agenda gezet. De fanatieke verzamelaars zijn er het vroegst bij om een gezocht exemplaar te "scoren". Ook voor wie gewoon van lezen houdt, is de markt een must. Leesvoer te over zo vlak voor de vakantie.


Bijna geen nee te koop

Met een lint van 170 kramen, opgesteld van de Diezerstraat tot het Rode Torenplein, snijdt de boekenmarkt dwars door de binnenstad. Naast boeken vindt men er prenten, oude folders, tijdschriften, foto’s, schoolplaten enz., eigenlijk alles wat gedrukt is. Voor de bibliotheek in de Diezerstraat is een verkoop van afgeschreven boeken.

De organiserende Stichting Zwolse Boekenmarkt verwacht duizenden bezoekers. De toegang is gratis. Deze 23ste editie van de boekenmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door het Stedelijk Museum Zwolle en Bibliotheek Zwolle. Voor info www.zwolseboekenmarkt.nl

Artikel delen:

Reageer