Mirjam Sterk bezoekt RPA middag IJssel-Vecht

Zwolle – Oud-kamerlid en ambassadeur tegen jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk opende op 22 mei de inspiratiemiddag van het Regionaal Platform Arbeidsmarkt IJssel-Vecht bij Cibap vakschool in Zwolle. Voorafgaand aan de inspiratiemiddag ging Mirjam Sterk in gesprek met studenten van het Cibap om te horen hoe zij zich voorbereiden op de arbeidsmarkt. 

 

fotomirjam_sterk_in_gesprek_met_cibap_studenten.jpg 

 

De studenten vertelden enthousiast over hun toekomstplannen; werken, doorstuderen of het starten van een eigen bedrijf. Tijdens de inspiratiemiddag deelden ondernemers, overheid en onderwijs projecten, ideeën en visies over de regionale arbeidsmarkt met elkaar. Sterk was enthousiast over de goede samenwerking tussen de verschillende sectoren en de regionale arbeidsmarkt in de regio IJssel-Vecht.  ’s Ochtends bezocht Sterk het bedrijf Novon om zich te laten informeren over de schoonmaakbranche.

Mirjam Sterk is eind maart benoemd als ambassadeur jeugdwerkloosheid. Het kabinet heeft in 2013 en 2014, 50 miljoen euro uitgetrokken  om de jeugdwerkloosheid beter aan te pakken. Hiermee zet het kabinet een verdere stap om antwoorden te ontwikkelen op de alsmaar toenemende jeugdwerkloosheidOnderwijs, Overheid en Ondernemers, vertegenwoordigd in het Regionaal Platform Arbeidsmarkt (RPA) IJssel-Vecht hebben een plan van aanpak ondertekend om ook in deze regio hier invulling aan te geven.

Artikel delen:

Reageer