Lintje voor Aty van den Berg-Sanders

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer reikte donderdagavond in De Imminkhoeve, vakantiecentrum voor mensen met een beperking in Lemele, de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit aan mevrouw Aty van den Berg-Sanders voor haar 40-jarige vrijwillige verdiensten voor de Imminkhoeve. 

 

Mevrouw Van den Berg maakt zich al vele jaren op vrijwillige basis verdienstelijk voor de samenleving. Dat doet zij al zo’n 20 jaar binnen de Jeruzalem kerkgemeente. Voorts maakt zij sinds 1994 tot op de dag van vandaag wekelijks een wandeling met bewoners van het Judith Helmichhuis in Zwolle, verpleeginstelling voor dementie. De eerste kennismaking van mevrouw Van den Berg met de stichting vakantiecentrum voor gehandicapten De Imminkhoeve in Lemele dateert van 1973. Sindsdien is zij altijd bij De Imminkhoeve en haar gasten betrokken gebleven. Al veertig jaar lang is zij de constante factor: als contactpersoon voor gasten en hun achterban, aanspreekpunt voor facilitaire zaken en adviseur van de voormalige directie.

Namens de Interkerkelijke Werkgroep Recreatie Gehandicapten Zwolle, heeft mevrouw Van en Berg-Sanders de algehele leiding bij de organisatie van deze jaarlijkse vakantieweek rond Pinksteren. Zij is verantwoordelijk voor de invulling van het programma, de voorlichting en de administratie. Daarnaast onderhoudt zij het contact met de gasten en verzorgt zij een van de gasten ‘één op één’. Haar inzet is voor mensen met een beperking van onschatbare waarde. 

Artikel delen:

Reageer