Het weer: koude lentedag

Zwolle – Vrijdag vallen opnieuw enkele buien in onze regio. De zon laat zich in de vroege ochtend en later in de middag even zien. Een zwakke tot matige wind komt uit het zuidoosten, later op de dag draait deze naar het oosten. Het blijft met zo’n 11 graden aan de koude kant.

23-05-2013_weerfoto__marslanden.jpg
Marslanden 

Zaterdag is er nog geen verbetering in het weerbeeld, het lijkt opnieuw een frisse dag te worden. Op enkele plaatsen kan nog een regenbui tot ontwikkeling komen. De wind komt uit noordwesterlijke richting en is matig van kracht. Zondag is het grijs en valt van tijd tot tijd regen. De temperatuur blijft met 12 graden ondermaats voor de tijd van het jaar en de wind komt uit de frisse noordwesthoek.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Gezien de tijdslijnen die gelden bij een ijstijd, en de gemiddelde leeftijd van de mens, zul je dat nooit merken in de loop van je leven. Het is gewoon iets kouder dan normaal. En dat lijkt erger omdat het een paar jaar veel warmer dan normaal was in het voorjaar.


  Maak melding

 2. Ik denk ook dat het meevalt, maar het is wel ontzettend uitzonderlijk.
  Tenminste, ik heb nog nooit mijn kachel aangehad op 24 mei.

  je hebt zeker gelijk Jasper, daar gaan duizenden jaren aan vooraf, maar misschien een kleine ijstijd zoals in de gouden eeuw is wel mogelijk

  We meten pas sinds begin 20e eeuw, dat is een hele korte periode en dan nog is dit eerder voorgekomen en ik verwacht nog wel wat zomerweer dit jaar.


  Maak melding

 3. Valt voorlopig nog wel mee met de ijstijd. Was toch een prima dag vandaag? Kortom: de Erwin Krols zaten er een beetje naast.


  Maak melding

Reageer