Opening Kunst Fiets Route Zwolle

Zwolle – Wethouder Dannenberg en raadslid Rana Berends openen woensdag 29 mei in Zwolle de Kunst Fiets Route. Deze 24 kilometer lange route voert langs vele schilderingen in de openbare ruimte van Zwolle. 

19-07-2010__kinderen_bechilderen_transformatorhuisje_2.jpg 

Veel prullenbakken, stroomkastjes, banken en tunnels zijn de afgelopen negen jaar door Stichting Openbare Schilderkunst (voorheen Stichting Roerend Verschijnsel) voorzien van kleurrijke taferelen. Van Zwols blauw tot Vermeer, van bloemen tot Van Gogh. De schilderingen zijn stuk voor stuk vrolijke cadeautjes. De route is gemaakt door Marycke Naber, zij kan als geen ander prachtige wandel- en fietsroutes uitzetten. De door haar uitgezette Kunst Fiets Route kan iedereen vanaf 29 mei ook maken. De tocht is 24 kilometer lang.

Tijdens de route kan men ook de speciaal voor deze route ingerichte etalage bewonderen aan de Kerkstraat 31-33. Binnen is er naast prachtige kleding en schoenen een foto-expositie van Mirjam Blok te bekijken.

 

De Kunst Fiets Route kan per mail aangevraagd worden bij Willeke Trommels, e-mail: w.trommels777@gmail.com. Een geplastificeerde versie van de Kunst Fiets Route is voor €2,50 te koop bij Andorra schoenen/Penninkhof Mode, Kerkstraat 31-33. 

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Ik denk dat er ook wel eens een graffiti fietstocht georganiseerd mag worden. We hebben een aantal constante artiesten die op opzienbarende plekken staan en vaak ook een mooi verhaal achter zit. Kunnen we gelijk de gemeente verzoeken deze niet te verwijderen gezien de moeite en de waarde die het graffiti stuk heeft.


  Maak melding

 2. “Kunnen we gelijk de gemeente verzoeken deze niet te verwijderen gezien de moeite en de waarde die het graffiti stuk heeft. ”

  Dat is helemaal aan de eigenaar van het bespoten stuk.


  Maak melding

 3. kan de gemeente dat geld niet beter besteden aan het verwijderen van kladwerk overall in de stad… die logo’s van drug gebruikers en dealers die overall opgespoten worden.. die vieze graffiti die steeds tunnels bevuilen en zo?>:(


  Maak melding

 4. Ha, een Hotspotroute.;D Misschien kunnen de fervente hotspotters meegaan, zodat we het in de toekomst nog sneller kunnen raden.8)


  Maak melding

Reageer