Aanleg rotonde kruising op Boerendanserdijk

Zwolle – De gemeente Zwolle start op maandag 27 mei met de aanleg van een rotonde op het kruispunt Rechterland/Boerendanserdijk. Onderdeel van de werkzaamheden is de aanleg van een duiker tussen de Nieuwe Vecht en Westerveldse Aa. De eerste fase van de werkzaamheden duurt naar verwachting tot en met 7 juni. Tijdens de werkzaamheden blijft de Boerendanserdijk toegankelijk voor het verkeer.

 

De werkzaamheden bestaan uit het opnemen van de verharding van de Rechterland tot aan de inrit Marechaussee en het (her)plaatsen van een boom, midden op de nieuwe rotonde. Door te kiezen voor een gecombineerde aanpak van de werkzaamheden verwacht de gemeente de gehele klus efficiënter en met zo min mogelijk overlast te kunnen klaren. De aanleg van de rotonde veroorzaakt omleidingen voor het verkeer. Tijdens de gehele duur van de werkzaamheden is de Rechterland afgesloten voor het doorgaande verkeer. Omleidingsroutes worden met verkeersborden ter plaatse aangegeven. Het auto- en fietsverkeer kunnen tijdens deze periode van de werkzaamheden op de Boerendanserdijk rijden.

Vergroot (regionale) bereikbaarheid

 

Met een aantal maatregelen rond de Boerendanserdijk en het Rechterland vergroot de gemeente de recreatiewaarde en de (regionale) bereikbaarheid van het gebied. 

 

De werkzaamheden sluiten aan op de aanpassingen die afgelopen jaren in dit deel van de stad zijn gedaan. Tussen de Boerendanserdijk, bij bedrijventerrein de Vrolijkheid, en bedrijventerrein Oosterenk is een nieuw fietspad opgeleverd, het Westerveldse Aa- pad. Met het nieuwe deel ontstaat een directe, aaneengesloten route tussen de regio, de bedrijventerreinen en andere delen van Zwolle – waaronder de binnenstad. Onder meer (jonge) fietsers uit Staphorst en Zwartewaterland kunnen straks via een veilige en aangesloten route naar bijvoorbeeld (onderwijs)instellingen en sportvoorzieningen. 

Artikel delen:

Reageer