Monstertocht voor Ronald2Emma start in Zwolle

Zwolle – Vrijdagmorgen vertrokken 2 vrouwen en 10 mannen met 4 motoren en 4 auto’s vanuit Zwolle om op zondag 9 juni, na 17 dagen en 8.500 kilometer verder, te arriveren in Amsterdam. Een heuse monstertocht voor het goede doel: Het Emma Kinderziekenhuis en het Ronald McDonald Kinderfonds. Het bijzondere project heet Ronald2Emma, Journey 4 Life. Bij de start waren veel belangstellenden aanwezig.

_mg_1460.jpg 

Met twee Zwolse deelnemers, een Zwolse autodealer als hoofdsponsor en het officiële vertrek vanuit de provinciehoofdstad kan Overijssel niet meer om dit goede doel heen. Ronald2Emma is een rallytocht van 8.500 kilometer door 20 landen die symbool staat voor de lange tocht die kankerpatiëntjes moeten doorstaan om na de diagnose terug te vechten naar een gezond en normaal bestaan. Op deze manier willen alle deelnemers iets terug doen voor alle medewerkers en vrijwilligers waar een ieder vanuit eigen achtergrond waardevolle ervaringen mee heeft opgedaan. De tocht wordt door een groot aantal bedrijven gesponsord zodat er aan het einde van de rit voor beide doelen; het Ronald McDonald Kinderfonds en het Emma Kinderziekenhuis een mooie opbrengst zal worden verdeeld.
 
_mg_1414.jpg
 
_mg_1432.jpg
 
_mg_1452.jpg
 
Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Zwolle is goed vertegenwoordigd tijdens de rit. Zo rijden Sjoerd-Jan Feenstra, franchisenemer van McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle en Evert Leideman, directeur van deltaWonen mee. Beiden vervullen ook een bestuursfunctie bij het Ronald McDonald Huis in Zwolle. 
 
_mg_1427.jpg 
De deelnemers die mee doen aan de tocht zijn zelf verantwoordelijk om het doelbedrag te bereiken en zetten daarvoor tal van ludieke acties in. Zo is inmiddels een pennenactie van start gegaan in de restaurants van de franchisenemer en wordt er geld ingezameld op tal van sportclubs in Zwolle. “Wij proberen als deelnemer zelf zoveel mogelijk geld in te zamelen, op een efficiënte manier. Alles wordt gesponsord van aankomst tot vertrek. Voor Ronald2Emma geen grote campagnebudgetten maar wel de zekerheid dat iedere euro die gedoneerd wordt op een hele goede plek terecht komt. Het is hartverwarmend om te zien hoe lokale relaties zich belangeloos inzetten voor dit doel. De samenhorigheid in Zwolle is groot, dat valt me keer op keer weer op", aldus Feenstra. “Door samen te werken versterk je elkaar en bundel je de krachten, het is mooi dat wij als Zwolse autodealer onderdeel kunnen zijn van dit grote landelijke project”, vult Michiel de Haan van Volvo Furness Car Zwolle aan tijdens de overhandiging van één van de vier autosleutels. 
Alle voorbereidingen op deze tocht inclusief de mogelijkheden om bij te dragen zijn te vinden op www.ronald2emma.nl.
 
_mg_1424.jpg
 
_mg_1416.jpg
 
_mg_1421.jpg
 
_mg_1442.jpg 
Artikel delen:
Reacties 2

Reageer