Leerlingen de Markesteen geven aan Bolivia

Zwolle – Woensdag 29 mei wordt op Openbare Daltonschool de Markesteen een bedrag van ruim 600 Euro overhandigd aan een project in de Boliviaanse stad El Alto. Het door de leerlingen bijeengebrachte bedrag wordt in ontvangst genomen door Paulien Matze van Stichting ‘Op de Hoogte van Bolivia’.

Er zijn in de Boliviaanse stad El Alto drie centra waar kinderen worden opgevangen uit arme gezinnen. Deze kinderen krijgen huiswerkbegeleiding, een gezonde maaltijd en voorlichting over gezond eten en hygiëne. Het geld dat de leerlingen van de Markesteen door middel van verschillende activiteiten bijeen hebben gebracht is bestemd voor de maaltijden, de kokkin en de begeleiders in één van de drie centra. Op de scholen van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio wordt gewerkt aan actief  burgerschap, zodat leerlingen zich ontwikkelen tot betrokken (wereld)burgers die wat over hebben voor hun medemens. De actie van de leerlingen van de Markesteen is hier een mooi voorbeeld van!

De geldinzamelingsactie kwam voort uit de Projectweek Zuid Amerika die Daltonschool de Markesteen heeft georganiseerd. In deze projectweek hebben leerlingen kennis genomen van andere culturen, religies en gebruiken. Alle activiteiten ademden een Latijns-Amerikaanse sfeer. Gedurende de lessen was er aandacht voor de diverse culturen in Zuid-Amerika en er werden salsadans- en percussieworkshops gegeven. Verder was er een lezing van de stichting ‘Op de Hoogte van Bolivia’. Tijdens een feestelijke gezamenlijke afsluiting lieten alle groepen hun geleerde salsadans- en percussiekunsten zien aan trotse ouders, familieleden en kennissen.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Is dit een project van Mission Abdulam in El Alto? (van Fienke Jansen)
    Ben benieuwd! Daar heb ik met een groep een maand vrijwilligerswerk gedaan. 🙂


    Maak melding

Reageer