Ravage op A28 na botsing met politieauto

Bij een aanrijding op de A28 bij Zwolle is donderdagmorgen een nog onbekende automobilist gewond geraakt. De man reed met zijn auto in op een politieauto op de vluchtstrook. De politie stond daar met een spookrijder die ze net had klemgereden. De agenten en de spookrijder bleven ongedeerd.

Eén rijbaan van de A28 van Assen in de richting Zwolle is tussen knooppunt Lankhorst en Zwolle Noord afgesloten. Het verkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid, toch staat er een lange file.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Kwam er om half acht langs (richting Meppel) en er stond een file vanaf de afslag Nieuwleusen (waar alle verkeer er af moest) t/m knoppunt Lankhorst. Kilometer of 15 schat ik.
  Wel sneu, denk je dat het rustiger wordt in vakantie tijd, sta je een hele donderdag ochtend op de A28.


  ⚠️ Meld

 2. Ik rijd altijd binnendoor richting Nieuwleusen en de file stond vanaf de Hessenpoort helemaal tot aan de spoorwegovergang bij het Westeinde.
  Ook de parallelweg langs de A28 stond helemaal klem. (Ben benieuwd of de politie ook nog bonnetjes heeft geschreven daar, of dat ze een oogje hebben toegeknepen)

  Ik was in ieder geval blij dat ik de andere kant op ging…


  ⚠️ Meld

 3. Het blijkt dus niet de vluchtstrook te zijn geweest maar de spitsstrook. Ik hoorde vanmorgen wel een hoop herrie en sirene’s op de snelweg. Nu weet ik dus wat het was. Was wel blij dat mijn man late dienst had, anders was hij die spookrijder dus tegengekomen.


  ⚠️ Meld

 4. Waar is het precies gebeurd dan? “Lankhorst – Zwolle-Noord” is nogal een eind, en de spitsstroken beginnen pas bij Zwolle-Noord.


  ⚠️ Meld

 5. De Stentor geeft iets meer duidelijkheid.

  Spookrijder zorgt voor ravage op A28
  door Caspar van Oirschot

  ZWOLLE – Bij een aanrijding op de A28 bij Zwolle, donderdagmorgen even voor vijf uur, is een 29-jarige automobilist uit Emmen gewond geraakt.

  Het ongeval ontstond nadat een 42-jarige Zwollenaar met zijn Mercedes SLK via de oprit Zwolle-Noord, op de A28 vanuit Meppel richting Zwolle, ging spookrijden. Een toevallig passerende politiewagen van het landelijke korps zag de Mercedes tegen het verkeer inrijden en wist de auto klem te rijden tegen de vangrail tussen beide rijrichtingen.

  Een achteropkomende auto bestuurd door de 29-jarige Emmenaar knalde vervolgens met zijn Volkswagen Golf op de politieauto. Op dat moment waren de agenten al uitgestapt, zij bleven ongedeerd. De Emmenaar is met nek- en heupletsel naar het ziekenhuis afgevoerd. Ook een vrachtwagen botste nog tegen de auto van de Emmenaar op.
  Radio Veronica meldde donderdagochtend dat de spookrijder op de vlucht zou zijn voor een bende criminelen. Een woordvoerder van de politie in Zwolle kan dat gerucht niet bevestigen. Waarom de man de verkeerde rijrichting volgde op de snelweg is nog onduidelijk en wordt onderzocht.

  De Zwolse spookrijder maakte volgens de politie wel een verwarde indruk. Hij is daarom naar het ziekenhuis gebracht en er is bloed bij hem afgenomen om te bezien of hij onder invloed van alcohol en of drugs verkeerde.

  De weg is urenlang gestremd geweest omdat de ravage opgeruimd moest worden, er lag olie op het wegdek. Ook heeft de politie sporenonderzoek gedaan. Het incident leidde tot een kilometerslange file in de ochtendspits die pas tegen het eind van de ochtend opgelost was. De politie stelt dat het een geluk bij een ongeluk is dat de KLPD-politieauto de spookrijder tegenkwam. â???Daardoor is het relatief goed afgelopen.â???

  Bron

  Overigens zit er zoals gewoonlijk weer een fout in het artikel.

  “Het ongeval ontstond nadat een 42-jarige Zwollenaar met zijn Mercedes SLK via de oprit Zwolle-Noord, op de A28 vanuit Meppel richting Zwolle, ging spookrijden.”

  Het zal wel vanaf Zwolle Noord naar Meppel zijn geweest.


  ⚠️ Meld

 6. Ik denk veel relatief onervaren vakantieverkeer, beetje regen, vrijdag is sowieso een zooitje altijd. Maar dit is wel erg veel.


  ⚠️ Meld

 7. nou mooi wil ik niet zeggen.
  Als die auto er niet was geweest was er misschien wel meer gebeurd. want dan had de spookrijder door kunnen rijden en had die mogelijk veel meer kunnen aanrichten en misschien wel doden.

  Kijk dat men de politie niet mag ok maar bel ze dan ook niet als je ze nodig bent ;D ;D  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.