16e IJsselfestival in Westenholte

Zwolle – Op zaterdag 1 juni 2013 organiseert Muziekvereniging ‘Excelsior’ Westenholte voor de 16e keer het IJsselfestival in Het Anker te Westenholte/Zwolle. Het festival is bedoeld voor harmonie-, fanfare- en brassbandorkesten, op alle niveaus en vanuit alle geledingen. Zowel opstaporkesten (C), jeugdorkesten (B) als senior (A-)orkesten kunnen deelnemen.

In 2012 is het festival in een vernieuwd muzikaal jasje gestoken met uitdagende elementen voor elk deelnemend orkest. Omdat de vernieuwingen goed zijn ontvangen, wordt deze lijn voortgezet in 2013. Het IJsselfestival blijkt naast een prima afsluiting voor de zomervakantie voor A-orkesten ook een belangrijk podium voor de jeugd te zijn. Vanwege de grote belangstelling wordt de dag dan ook opgesplitst in een middag- en een avondgedeelte. Voor de 16e editie van het IJsselfestival is gekozen voor het thema “Water”. Elk orkest is vrij in de uitwerking van het thema. Het 16e IJsselfestival begint op 1 juni om 10.00 uur met het JeugdIJsselfestival.


Maar liefst 4 C- en 6 B-orkesten nemen hieraan deel. Het IJsselfestival voor A-orkesten gaat om 15.30 uur van start en loopt met 10 deelnemers door tot ca. 23.00 uur. De ca. 800 deelnemers komen vooral van rondom Zwolle, maar ook delegaties uit het Friese Tzummarum , het Groningse Marum en het Noord-Hollandse Alkmaar nemen graag deel aan het IJsselfestival. Het 16e IJssel(jeugd)festival belooft een lange, maar vooral boeiende muzikale dag te worden. Excelsior nodigt u dan ook graag uit om te genieten van de grote hoeveelheid en verscheidenheid aan muziek dat dit festival te bieden heeft. Het festival wordt op 1 juni gehouden in Het Anker, Meester Koolenweg, Zwolle (Westenholte). De toegang voor het JeugdIJsselfestival is gratis. Vanaf 15.30 bedraagt de toegangsprijs € 5,- p.p. (vanaf 12 jaar). www.excelsior-westenholte.nl www.ijsselfestival.nl

Artikel delen:

Reageer