Handbaldames naar de finale

Zwolle – Zaterdag 25 mei was voor de Zwolse handbaldames een spannende avond. Ze moesten de halve finale in het bekertoernooi spelen tegen Broekland Dames 1. Twee jaar geleden hebben de twee teams al tegen elkaar gespeeld in de competitie, waarna Broekland wist te promoveren naar de 1e klasse. Helaas voor Broekland moesten ze dit seizoen weer degraderen naar de 2e klasse. Daarentegen is Zwolle dit jaar kampioen geworden en dus gepromoveerd naar de 1e klasse. Dit beloofde dus een spannende pot te worden in de strijd voor de beker.

Het startsein was gegeven en vanaf de eerste minuut lag het tempo hoog bij beide teams. Je merkte dat beide ploegen erg gewaagd zijn aan elkaar. Aanvallen werden met hoog tempo gespeeld, maar beide teams wisten niet door de verdediging heen te komen en tot scoren te komen. Na 5 minuten wist Broekland een voorsprong te pakken met 1 – 0. Hierop antwoordde Zwolle gelijk en kwamen in de juiste instelling om tot scoren te komen. Nienke Reumer, Valasia Englezos en Dyonne Kiezebrink wisten tot scoren te komen, 3 – 1.

Beide partijen waren gebrand om meer tot scoren te komen, want na 15 minuten en een score van 4 – 2 in het voordeel van Zwolle is in het handbal ongewoon. Zwolle wist door snelle omschakeling en door goed te verdedigen de ballen weg te houden bij het doel. In de aanval namen de dames van Zwolle de tijd om ruimte te creëren aan de cirkel, waardoor ze zelf wel tot scoren konden komen. Mede door een goede staaltje keeperswerk van Taylor Onderberg wist Zwolle deze voorsprong tot de rust te behouden. De dames gingen de rust in met 10 – 6. Na de rust kwam de bekende dip even bij Zwolle erin en wist Broekland 3 doelpunten achter elkaar te scoren. De verdediging van Zwolle had even zwakke plekken en daar wist Broekland goed gebruik van te maken. Ook wilde Zwolle dit oplossen door harder te verdedigen, wat resulteerde in een penalty. De stand was inmiddels 12 – 11, in het voordeel van Zwolle. Het werd met de minuut spannender en Broekland hijgde in de nek van de Zwolse Dames. Tot aan het einde van de wedstrijd was de stand gelijk of wist Zwolle een puntje voor te staan. Met nog 1,5 minuut op de klok was de stand 17 – 17. Broekland maakte een overtreding, waarna een penalty voor Zwolle volgde. Dyonne Kiezebrink schoot hem er zuiver in 18 – 17. Een speelster van Broekland werd er ook nog met 2 minuten afgestuurd en Zwolle moest dit met goed vervolg aflsuiten. Dit gebeurde, het fluitsignaal klonk en Zwolle wist te winnen van Broekland met 18 – 17. Een super spannende wedstrijd, waarbij beide ploegen erg gewaagd zijn aan elkaar. Op naar de Finale!!!! Toeschouwers, bedankt voor jullie support! Dames 1 Doelpunten: Nienke Reumer:9 , Miranda Oost:1 , Dyonne Kiezebrink:3, Sanne Carabain:1, Ella Postema:1, Valasia Englezos:3

Artikel delen:

Reageer