Een oogje op De Wolk

Zwolle – Wolken drijven meestal voorbij, echter, De Wolk  op de Fundatie lijkt een blijvertje te worden. En het gebeurt niet vaak dat je een wolk van de bovenkant kunt bekijken, maar in Zwolle kan het vanaf de Peperbus echter wel. 

rimg0001.jpg 

Foto: Bert Dijkink

Vanaf de eerste trans op 51 meter hoogte heb je een mooi overzicht over de historische binnenstad. En overal op de balustrade (zie foto) vind je verwijzingsbordjes met een pijl wat er in het verlengde van die pijl beneden voor bezienswaardigs te ontdekken valt. Aan de Weblog Zwolle bezoekers de vraag, wat voor tekst zou er op het verwijzingsbordje naar De Wolk moeten komen te staan? We zien graag uw reacties.
Artikel delen:
Reacties 54
 1. Hoeveel woorden mag het zijn? Nou ja, een poging dan.

  Museum de Fundatie. Het is in 2013 uitgebreid door een extra verdieping er bovenop te plaatsen in de vorm van een oog. Vanuit dit oog heeft men een mooi uitzicht over de binnenstad. De bouw bracht een scherpe scheiding tussen de Zwollenaren teweeg. Enerzijds werd de opbouw verguisd, anderzijds bejubeld.  ⚠️ Meld

 2. Hier ontstijgt Zwolle zichzelf in een wolk waarin iedereen zijn/haar eigen verbeelding (of gebrek daaraan) weerspiegelt ziet.


  ⚠️ Meld

 3. Belachelijk lelijk. Een ander woord heb ik er niet voor, slaat echt nergens op en past totaal niet in de omgeving vol met historische gebouwen. Maar goed, ik hoop wel dat het museum winst blijft maken, want anders mag de burger weer voor de tekorten opdraaien en daar zit niemand op te wachten.


  ⚠️ Meld

 4. @Stadshagenees: Er werd een tekst gevraagd voor een verwijzingsbordje. De meningen kennen we zolangzamerhand wel.

  Inderdaad, die van Michiel is wel heel mooi.

  @Observer: Ik kan heel klein schrijven hoor.


  ⚠️ Meld

 5. Bernard, leg je mij nu censuur op, omdat ik dit een bezopen verbouwing vind? Dan ook stoppen met het verheerlijken van dit wangedrocht.


  ⚠️ Meld

 6. Het staat er toch duidelijk:

  Aan de Weblog Zwolle bezoekers de vraag, wat voor tekst zou er op het verwijzingsbordje naar De Wolk moeten komen te staan? We zien graag uw reacties.

  En tot jou reactie hield iedereen zich er keurig aan. De redactie is nu benieuwd naar onze creativiteit.


  ⚠️ Meld

 7. Ik vind dit weer eens de zoveelste nutteloze discussie toevoegen in de rij….
  En de meningen kennen we wel.
  Gewoon museum de Fundatie op het bordje en klaar.


  ⚠️ Meld

 8. Luister als we stadshagen nalaten dan moet dit geen probleem zijn *kuch*
  op het bordje lijkt mij Museum de fundatie prima


  ⚠️ Meld

 9. Jeroen Krabbe maakt bij DWDD flink reclame voor de Fundatie en het oog/Wolk, “fenomenaal”. Nieuwkerk “jee, dit is Zwolle”.
  Ja, meneer de randstedeling: dit ís Zwolle. allang niet meer die suffe stad in het Oosten.:)


  ⚠️ Meld

 10. Ja, meneer de randstedeling: dit ís Zwolle. allang niet meer die suffe stad in het Oosten.smilies/smiley.gif

  Inderdaad, de stad niet, maar een hoop bewoners…..


  ⚠️ Meld

 11. Groot artikel vanochtend in de volkskrant over Zwolle en de fundatie. Titel artikel ‘artcloud’ nou als dat geen mooie tekst is.


  ⚠️ Meld

 12. Gister idd reclame voor Zwolle in DWDD. Maar van de poch-reportage van 11:45 min met Krabbe, waarin tig-keer het woordje “ik” viel (dat je vanzelfsprekend zo belangrijk kunt maken als je zelf wilt) kun je gerust naar 1,5 minuut voor het eind “fietsen”. Daarin is de reclame voor Zwolle, “het oog” en de Fundatie te horen.


  ⚠️ Meld

 13. Het onderwerp was inderdaad Jeroen Krabbe gisteren en het onderwerp zat er in eigen persoon. Nogal wiedes dat het woordje ‘ik’ regelmatig viel. Daar gaan we dus geen woorden aan vuil maken.
  Verder mooie Zwollepromotie door Jeroen/DWDD. Keken toch weer 800.000 mensen naar.


  ⚠️ Meld

 14. Zwollenarensnappennietsvangrandeur-wolk

  Je hebt gelijk. Daarom beter een gebouw in het onvolprezen westen verminken. Die mensen snappen dat tenminste


  ⚠️ Meld

 15. @ Tsja, Krabbé is (bleek gister weer) nogal een zelfingenomen kwast. Zoals wel meer mensen die regelmatig op de beeldbuis verschijnen. Het onderwerp, de schilderdingetjes van Sjeroen en hoe goed ie al wel niet was toen ie 4 en/of 6 was, interesseerden mij in elk geval geen zak. Leuk van die laatste 1-1,5 minuut idd waarin ook nog werd gezegd dat Zwolle (met het oog) internationaal zou aanspreken.


  ⚠️ Meld

 16. Nee, ben niet zo gauw fan, maar voel ook geen afgunst. Ik heb het stukje trouwens even terug gekeken, en vraag me af waaruit blijkt dat hij een zelfingenomen kwast is?


  ⚠️ Meld

 17. De man vindt zichzelf zo bijzonder en goed. Blijkt bijna uit elke zin die ie uitspreekt. Hij was tussen de middag ook bij Frits Spits. Maar ontopic: mooi gezicht.


  ⚠️ Meld

 18. Zoals ik al schreef

  Blijkt bijna uit elke zin die ie uitspreekt. Hij was tussen de middag ook bij Frits Spits.

  Heb je hem ooit een bescheiden opmerking horen plaatsen? Maar on topic: uit gezicht. Gedurfde maar geslaagde keuze.


  ⚠️ Meld

 19. Dick, dat is een rare tekst voor het bordje: “bijna uit elke zin die ie uitspreekt. Hij was tussen de middag ook bij Frits Spits.” Dat begrijpen de mensen die de Peperbus bezoeken niet. Vraag me ook af wie Frits Spits nog kent.
  Ik ben voor het al eerder geopperde “De Fundatie” met een inhoudelijke toevoeging zoals “museum voor moderne kunst”.


  ⚠️ Meld

 20. Stukje uit Column op Sargasso.nl

  Dan nog maar even kijken of De Wereld nog steeds Door Draait. Blijkt Jeroen Krabbé er te zitten. Mooi. Jeroen Krabbé maakt mij altijd bijzonder vrolijk. De man die valse bescheidenheid tot kunst heeft verheven. Hij denkt zelf dat hij schilder slash acteur slash regisseur is. Maar zijn werkelijke kunst is de valse bescheidenheid. Het begint al meteen goed. Jeroen Krabbé heeft een kindertekening van zichzelf meegenomen. Op de achterkant heeft zijn vader geschreven wat de kleine Jeroen, amper vier jaar oud en drie turven hoog, over zijn eigen tekening zei. ??Dit is wel een beetje gênant??, introduceert Jeroen Krabbé zijn kleuter-ik die aan zijn vader had verteld dat de tekening Leonardo da Vinci en een spinnenwiel voorstelde. Vintage Jeroen Krabbé. Glunderend vertellen dat je het heel gênant vindt dat je een wonderkind was.

  De tentoonstelling van Jeroen Krabbé over zijn kindertekeningen zal te zien zijn in Museum de Fundatie te Zwolle, waar ik woon. Dit museum heeft een nieuwe vleugel. Of eigenlijk een nieuw dak. Met twee nieuwe verdiepingen. Dit nieuwe dak is een gigantische, uit kleine tegeltjes bestaande, champignonvormige puist, die staat te schitteren op een gigantisch lelijk zandkleurig staaltje neoclassicisme. Een gedrocht op een gedrocht. Fantastisch! Bijna dagelijks fiets ik door de straat waar het museum staat en zie ik het lichtblauwe gevaarte tussen de huizen opdoemen. Als een ruimteschip. Het gevaarte verdient een bijnaam, bedacht ik me laatste. Het Stedelijk Museum heeft ??de badkuip??. Museum de Fundatie heet ??de badmuts??.

  Max Molovich (nick natuurlijk) woont dus in Zwolle.


  ⚠️ Meld

 21. Dick, neem even een ‘on-topic-pilletje’!

  Ik vind de naam Artcloud (zoals gisteren in het gesponsorde Volkskrant-krantje stond) leuk, maar (overbodig) engels.
  Dus ik opteer voor Kunstwolk.


  ⚠️ Meld

 22. Ontopic (dus) citaat van 8:51

  Bijna dagelijks fiets ik door de straat waar het museum staat en zie ik het lichtblauwe gevaarte tussen de huizen opdoemen. Als een ruimteschip. Het gevaarte verdient een bijnaam, bedacht ik me laatste. Het Stedelijk Museum heeft ??de badkuip??. Museum de Fundatie heet ??de badmuts??.  ⚠️ Meld

 23. Eens overigens met “geen (overbodig) engels. Vind “de puist” ook wel aardig. “Het oog” vind ik ook toepasselijk. Ach, what’s in a name (om maar eens in goed Nederlands af te sluiten). 😮


  ⚠️ Meld

 24. Meen je dat nou Dick? Als je verder zoekt zul je gerust meer mensen vinden die jouw mening delen, maar wat probeer je precies te bewijzen?
  Was dat niet een geniale poster van Loesje;

  Je moet de waarheid niet verwarren met de mening van de meerderheid 😉


  ⚠️ Meld

Reageer