Finale talentenjacht voor groepen YOU!XL

Zwolle – Zeven Overijsselse muziekensembles bestaande uit jongeren tot  en met 20 jaar staan te popelen om de muzikale strijd aan te gaan. Op zaterdagmiddag 8 juni om 14.00 uur nemen zij het tegen elkaar op tijdens de finale van YOU!XL – The Battle in de Deventer Schouwburg. Toegangskaarten à  € 5 zijn verkrijgbaar aan de zaal. Reserveren kan via info@kunstcircuit.nl. Meer informatie over YOU!XL – The Battle is te vinden op www.youxltalent.nl.

 

Tijdens de Finale worden de deelnemers beoordeeld door een vakjury bestaande uit directieleden en docenten van ArtEZ conservatorium. De 1ste prijs is een studio-opname in de studio’s van ArtEZ MediaMusic. Maar ook het publiek kan een winnaar aanwijzen. Die krijgt de publieksprijs. YOU!XL  – The Battle  is een activiteit van talentenprogramma YOU!XL , wordt georganiseerd in samenwerking met ArtEZ Conservatorium, Bureau Kunstcircuit en de muziekscholen en Centra voor de Kunsten in Overijssel.  YOU!XL  – The Battle  wordt mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, Provincie Overijssel en Gemeente Deventer.

De finalisten musiceren in uiteenlopende stijlen variërend van pop, jazz tot  klassiek en kleinkunst. De gelukkigen zijn:

  • Unthinkable (zang/piano) uit Enschede (Kaliber Kunstencentrum/Muziekschool Losser)
  • The Flutastic 4 (dwarsfluiten) uit Hengelo (Muziekschool Hengelo)
  • PUUR (zang/piano ) uit Deventer (Leeuwenkuil Kunstencentrum)
  • Esito Ensemble (blokfluitensemble) uit Oldenzaal/Almelo/Gronau (Kaliber Kunstencentrum)
  • Gitaarensemble Veni Vidi Musici uit Enschede (Kaliber Kunstencentrum)
  • Revo (popband) uit Oldenzaal
  • Duo Musica (panfluit en gitaar) uit Kampen en Zwolle (Quintus Kunstencentrum/De Muzerie)

Deze zeven finalisten,  veelal afkomstig uit de Centra voor de Kunsten en muziekscholen in de provincie, zijn door een deskundige jury geselecteerd tijdens drie regionale voorrondes in Hengelo, Borne en Deventer. In de aanloop naar de finale worden zij gecoacht door docenten van ArtEZ conservatorium.

Artikel delen:

Reageer