Leerlingen Greijdanus met “Fendor” in Odeon

Zwolle – Op 4, 5 en 6 juni 2013 staat in theater Odeon te Zwolle het gloednieuwe toneelstuk ‘Fendor’ op de planken. Het stuk is geschreven door docenten van het Greijdanus College en wordt uitgevoerd door leerlingen. Het belooft een spectaculaire voorstelling te worden vol theater, zang, dans en muziek.

In totaal werken er 80 mensen mee aan de voorstelling ‘Fendor’. Al maanden is de groep bezig met de voorbereidingen. Van het instuderen van een dans tot het zoeken naar sponsors. Op dinsdag 5 juni is de première en zal het stuk drie avonden te zien zijn in theater Odeon. Op donderdag 6 juni is er ook een speciale matineevoorstelling voor leerlingen van groep 7 en 8 van verschillende basisscholen. 

‘Fendor’

Vijf jongeren, die om allerlei redenen met zichzelf in de knoop zitten, komen op gesprek bij een psycholoog. Hoewel zij elkaar niet kennen, wordt van hen verwacht dat ze een groepsopdracht uitvoeren: samen moeten ze op zoek gaan naar ‘het fortuin’. Een vage opdracht die wel heel erg vreemd wordt als ze spontaan in een droomwereld terecht komen: Fendor. In het begin worden ze in Fendor met open armen ontvangen, maar al snel blijken de Fendorbewoners er merkwaardige ideeën op na te houden die de jongeren behoorlijk in de problemen brengen. Wat is nu eigenlijk het fortuin, lukt het hen om het op tijd te vinden en is het een oplossing voor hun zorgen?

De avondvoorstellingen vinden plaats op dinsdag 4, woensdag 5 en donderdag 6 juni 2013. De aanvang is om 19.30 uur in theater Odeon aan de Blijmarkt  in Zwolle. Kaartjes zijn voor €5,- te koop op de website. Voor meer informatie en kaarten:www.greijdanus.nl/fendor

Artikel delen:

Reageer