Afschaffen kleine scholen toeslag niet acceptabel

Zwolle – De ChristenUnie Overijssel dient in de Statenvergadering van 29 mei een motie in voor het Behoud van de Kleine Scholen op het platteland. Er is veel onrust ontstaan onder bevolking en schoolbesturen over het rapport van de Onderwijsadviesraad om de opheffingsnorm te verhogen naar 100 leerlingen.

De ChristenUnie vindt dat basisscholen een belangrijke factor zijn voor de leefbaarheid van dorpsgemeenschappen in het landelijk gebied. Ook is bewezen dat 93% van de kleine scholen kwaliteit levert. Met deze motie ondersteunen wij de acties om de opheffingsnorm van 100 leerlingen van tafel te krijgen. Gelet op de actuele politieke discussie pleiten wij er ook voor dat alles in het werk gesteld wordt om afschaffing of korting op de Kleine Scholentoeslag te voorkomen. De ChristenUnie roept het College van Gedeputeerde Staten op om deze visie over te brengen aan de Minister en de Tweede Kamer voordat het debat hierover plaatsvindt. In april heeft de ChristenUnie een hoorzitting georganiseerd in het Provinciehuis waar scholen, bestuurders en deskundigen hun bijdrage hebben geleverd.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. De ChristenUnie verdient een pluim: een partij die zich inzet voor de leefbaarheid van het platteland en een daadwerkelijk signaal geeft tegen krimpsituaties.
    Dank


    Maak melding

  2. Terwijl het de ChristenUnie alleen gaat om het behoud van het gristelijk onderwijs. Denk niet dat leefbaarheid van het platteland het hoofdthema in deze is.


    Maak melding

Reageer