Beleef de gevangenis in De Sassenpoort

Zwolle – Beleef de Middeleeuwen in De Sassenpoort tijdens de gevangenisavond.  Terug naar het verleden om de sfeer van de Middeleeuwen te beleven, zonder de hedendaagse gemakken en faciliteiten. Beleef de avondklok, het gepeupel en rumoer wat door de Zwolse straten galmt. Ontmoet je lotgenoten en laat je opsluiten in de gevangenissen van De Sassenpoort. 

17-05-2013_weerfoto__sassenpoort_bij_avond.jpg 

De gevangenisavond begint zodra de avondklok ingaat. Uiterlijk 20:00 uur moet je binnen zijn in De Sassenpoort. De Poortwachters zullen je ontvangen en waken over jouw veiligheid. Hier staat een trektocht (rondleiding) door de Sassenpoort op je te wachten. Na de trektocht word je opgesloten (maximaal 90 min.) in één van de bestaande gevangenissen van De Sassenpoort, op Middeleeuwse wijze! Na de vrijlating is er een galgenmaaltijd, zodat je weer sterk en bedachtzaam verder kunt reizen.

Wanneer 

Vrijdag 28 juni 2013 om 20:00 uur (maximaal 20 personen) Het gevangenisarrangement € 19,95 per persoon, betaling geschiedt bij aanvang. 
Tijdens deze avond krijg je: Water, bier, wijn, een rondleiding door De Sassenpoort (60 min.), een opsluiting (90 min.) en ter afsluiting de galgenmaaltijd; soep, brood, worst en kaas. 
Aanmelding 
Aanmelden kan via: b.helbers@kpnmail.nl
Artikel delen:
Reacties 13
 1. Ben eigenlijk razend benieuwd. Maar om nou bij wijze van attractie anderhalf uur opgesloten te worden… Neuh…
  Die bier en wijn staat me dan wel weer aan.


  Maak melding

 2. @Bernard, als dat bier en die wijn nou tijdens die 90 minuten opsluiting geserveerd wordt dan kan ik er wel mee leven haha


  Maak melding

 3. Bernard, ik wil wel met je mee. Lijkt me een memorabele ervaring. Opgesloten zitten is – volgens overlevering – naarder dan je vanuti je huiskamer denkt. Maar als je boekt: je mag voor 2 boeken!


  Maak melding

 4. De Sassenpoort is echt wel een heel mooi
  ding wat we in Zwolle hebben volgens mij.
  “Beleef de Middeleeuwen in De Sassenpoort tijdens de gevangenisavond.”
  Nou nee, ’t is denk ik beter de Sassenpoort
  te bewonderen, zonder de Middeleeuwen te beleven 🙂
  De verschrikkelijke Middeleeuwen.  Maak melding

 5. De Sassenpoort staat in de top 100 van rijksmonumenten van Nederland.
  Het was eigenlijk al te gek dat dit markante gebouw nooit voor publiek geopend was en niet werd ingezet voor het toeristisch potentieel in Zwolle.
  Het is heel goed dat deze enig overgebleven Zwolse stadspoort een rol gaat spelen in de uitbeelden van de middeleeuwse Zwolse historie. ik vind het een heel goed initiatief.


  Maak melding

 6. @observer gaat spelen? We zijn sinds een jaar elke woensdag- en zaterdagmiddag open voor bezuchtiging. Je kunt ook rondgeleid worden door een van de vrijwilligers.


  Maak melding

 7. @Eline, ik bedoelde eigenlijk al die jaren dat de Sassenpoort na de verhuizing van het archief leegstond en dat er niets mee gedaan werd.


  Maak melding

Reageer