Audities Britten Jeugd Strijkorkest

Zwolle – Het moet toch voor iedere getalenteerde jonge violist, altviolist en cellist een droom zijn mee te mogen spelen in een orkest dat al verschillende cd’s op zijn naam heeft staan en door het blad Luister wordt geprezen om het ‘zeer hoge niveau, het gevarieerde repertoire en de volle en transparante klank’. Dat orkest is het Britten Jeugd Strijkorkest en het staat onder de gedreven en zeer deskundige leiding van dirigent Loes Visser. De laatste cd van het ensemble werd door Luister beoordeeld met maar liefst vier sterren.

britten.jpg 

Wanneer je nog te jong bent voor het Britten Jeugd Strijkorkest, mag je eerst enkele jaren meespelen in het Benjamin Strijkorkest, dat ook inmiddels een lauwerkrans heeft verdiend. Die krans kreeg het orkest op 5 mei in het Belgische Neerpelt. Daar wonnen de heel jonge talenten onder de enthousiaste leiding van Elien Willems een eerste prijs Cum Laude op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd.

Zwolle en verre omgeving kan trots op deze twee hoog gekwalificeerde Jeugdorkesten, waar jonge talenten zich kunnen ontwikkelen in een sfeer van enthousiasme, gedrevenheid en passie. De audities voor de twee Jeugdorkesten zijn op 12 juni in het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Meer informatie is te vinden op de website, waar de jonge strijkers zich ook kunnen aanmelden: www.hetbritten.nl

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Drie hooggekwalificeerde orkesten in Zwolle dan toch zeker: Vuurvogel!!! 😀 Finalist nationaal concours op 16 juni in Rotterdam!


    ⚠️ Meld

Reageer