Aangepast watersporten bij ZRZV

Zwolle – De jaarlijkse watersportdag van revalidatiecentrum De Vogellanden wordt woensdag 29 mei gehouden bij de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging (ZRZV). Revalidanten van De Vogellanden kunnen, onder deskundige begeleiding, kennis maken met zeilen en roeien. Ook kunnen boten van Sailability (vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor zeilen met een handicap) worden uitgeprobeerd. Dit zijn zeilbootjes die je met een joystick kunt besturen.

 

Mariëlle Boers kijkt al geruime tijd uit naar de watersportdag. Samen met Wendelien Faber heeft zij de ambitie het aangepast zeilen bij ZRZV tot bloei te laten komen. “Ik ben in oktober vorig jaar op de Paralympische Talentendag van NOC*NSF voor het eerst in aanraking gekomen met zeilen voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking”, vertelt Mariëlle, die zich vervolgens heeft ingeschreven voor de Paralympische open zeildagen in Medemblik. Daar kreeg zij meteen de smaak te pakken, maar vroeg zich ook af zij niet dichter bij huis kon zeilen. Samen met Wendelien Faber van ZRZV zocht zij contact met Sailability. “Sailability had in het verleden al eens een poging gedaan om in het oosten aangepast zeilen op te zetten, maar was desondanks wel te porren voor een nieuwe poging.”

“Sinds afgelopen zondag liggen er nu twee bijzondere zeilbootjes van Sailability bij ZRZV. Daarmee gaan we een voorzichtige start maken”, vertelt Mariëlle Boers. De geleende bootjes worden woensdag ingezet tijdens de watersportdag van De Vogellanden en blijven daarna nog anderhalve week liggen voor de eerste open zeildag op zaterdag 8 juni. Vrijwilligers die affiniteit hebben met de zeilsport staan van 13.00 tot 17.00 uur klaar om samen met mensen met een beperking een spetterende zeiltocht te maken. Aanmelden voor deze zeildag kan via aangepastzeilen@zrzv.nl. Wanneer jij je hebt aangemeld, krijg je een week van te voren meer informatie over de open zeildag. Geef bij de aanmelding aan op welk tijdstip je de zeiltocht wilt maken! “Na de zeildag moeten de bootjes weer terug naar Lelystad, maar met ingang van het nieuwe zeilseizoen – voorjaar 2014 – komen er voor langere tijd speciale boten van Sailability naar Zwolle”, aldus een enthousiaste Mariëlle Boers.

 

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met Loes Boetes, consulent aangepast sporten van SportService Zwolle: 038-4236686 of aangepastsporten@sportservicezwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer