Van Halve naar Hele Marathon

Zwolle – Terwijl iedereen nog druk aan het trainen is voor de Halve Marathon van Zwolle worden achter de schermen alweer voorbereidingen getroffen voor de organisatie van de 5e Marathon-clinic van av PEC 1910. Want voor veel hardlopers is het bereiken van het ene doel, de halve marathon, een mooie opmaat voor het stellen van een nieuw doel, de hele 42,195 kilometer. Dus na de zogenaamde ‘halve’ niet wachten tot de opgebouwde conditie weer is weggezakt, maar na een paar weekjes bijkomen de hardloopschoenen weer onderbinden voor deze nieuwe mooie uitdaging. 

"In principe trainen we binnen de Marathon-clinic uiteraard voor de tweede editie van de zeer succesvolle Marathon van Zwolle, maar ook de marathons van Brussel of Berlijn passen heel goed binnen dit trainingsschema". Vanaf zondag 23 juni starten de trainingen. Elke zondagochtend staat een duurloop op het programma vanaf wisselende locatie, startende vanaf ongeveer 16km uiteindelijk oplopend tot ruim boven de 30. Op woensdagavond wordt een intervaltraining gegeven waarbij meer nadruk ligt op snelheid en looptechniek. En dan staat er op vrijdagavond een zelfstandige training op het programma voor extra tempoduurvermogen. Daarnaast komt er halverwege de clinic een extra facultatieve duurloop bij op de dinsdag voor het vergroten van de trainingsomvang. Deze laatste training wordt alleen geadviseerd wanneer je voldoende bent uitgerust van de lange duurloop van de zondag ervoor.

Deelnemers aan de MarathonClinic krijgen een zorgvuldig opbouwend trainingsschema, 15 weken lang twee trainingen per week, advies op maat, verzorging/massage bij klachten&blessures, de beste ervaren trainers, de leukste medelopers en de mooiste routes rond Zwolle. Op 19 juni is om 21:00 uur een informatiebijeenkomst. Hierbij wordt het e.e.a. verteld over de trainingsopbouw, het schema en voeding, maar ook kun je hier al je vragen kwijt. 

Artikel delen:

Reageer