Spoedzorg: het zal je maar gebeuren!

Zwolle – Het zal je maar gebeuren; met zwaaiende lichten en luide sirene in de ambulance naar de spoedeisende hulp van een ziekenhuis. Of misschien wel met de traumahelikopter. Niet weten wat er aan de hand is of hoe ernstig je letsel is. Onzekerheid, zowel bij jezelf als bij je familie. En soms is het trauma zo groot, dat je niet bewust hebt meegemaakt dat je naar een spoedeisende hulp bent gebracht, maar wakker wordt op een Intensive Care in het ziekenhuis.

De spoedeisende hulp is een wereld op zich; met eigen regels, eigen codes, een eigen taal. Een wereld die de laatste jaren ook volop in ontwikkeling is. Want wist u dat er inmiddels speciale SEH-artsen worden opgeleid, Isala een belangrijk regionaal traumacentrum is en dat alles straks achter één voordeur in de nieuwbouw is gevestigd? Maar waarom is dat belangrijk voor u als mogelijk patiënt? Dat en meer wordt duidelijk tijdens de lezing van de Isala Publieksacademie op maandag 10 juni over spoedzorg. De lezing begint om 19.30 uur in de Hemminkzaal van theater Odeon te Zwolle. Gratis kaarten zijn te bestellen via theater Odeon De Spiegel. De lezing is ook te volgen via live webstreaming op www.isalapublieksacademie.nl Met #IPA13 kunnen van tevoren en tijdens de lezing vragen via Twitter worden ingediend.

De sprekers op deze avond zijn SEH-arts Klaartje Caminada, traumachirurg Sven van Helden en interniste Sabine Diepeveen. Klaartje Caminada en Sabine Diepeveen  laten aan de hand van een case zien welke stappen doorlopen worden op een spoedeisende hulp, als iemand met verschillende symptomen (zonder duidelijke diagnose) wordt binnen gebracht. Sven van Helden gaat dieper in op de traumazorg en de regionale functie die Isala als topklinisch ziekenhuis in Zwolle en omstreken heeft. Deze artsen geven u een kijkje in hun wereld en gaan graag met u het gesprek aan.
Speciale gast tijdens deze avond is Bas Noordzij, lid Raad van Bestuur van Medrie Huisartsenpost. Hij licht tijdens een interview op het podium toe hoe de Huisartsenpost Zwolle vanaf 5 augustus gaat samenwerken met Isala spoed in de nieuwbouw van het ziekenhuis.

Isala organiseert al weer voor het derde jaar de Isala Publieksacademie. Dit zijn laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek, verzorgd door artsen en medewerkers van Isala. De lezingen vinden plaats in theater Odeon te Zwolle, zijn gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis. Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Theater Odeon De Spiegel, De Stentor, Zilveren Kruis Achmea, Rabobank en Isala Academie.

Artikel delen:

Reageer