Kansrijk plan familiepark op terrein Ecodrome

Zwolle – Het voormalige Ecodrome in Zwolle kan een bestemming krijgen als familiepark. Uit het selectieproces voor een nieuwe invulling van de bijzondere locatie in de Overijsselse hoofdstad is een exploitant naar voren gekomen die voldoet aan de wensen en criteria voor het terrein.

ecodrome.jpg

De komende periode wordt door de beoogde exploitant en de gemeente gebruikt om tot definitieve afspraken te komen. Dat is ook het moment waarop de nieuwe invulling van het terrein verder wordt toegelicht. Het park richt zich op kinderen in de leeftijd tot 14 jaar, waarbij ook aandacht is voor een prettig verblijf en vertier voor de ouders en opa’s en oma’s. Er wordt gedacht aan een verrassende mix van activiteiten en attracties binnen maar vooral ook buiten, waarbij ‘uitdaging’ en ‘actief’ voor de kinderen centraal staan.

Zwolle is sinds vorig jaar eigenaar van de Ecodromelocatie, inclusief de gebouwen. Om het terrein – nabij zowel station als snelweg A28 als de Zwolse binnenstad – weer een goede bestemming te geven De afgelopen periode is daarvoor een selectieprocedure doorlopen. Uitgangspunten daarbij zijn door de gemeente opgestelde criteria om te garanderen dat er een goede, levensvatbare invulling aan de locatie wordt gegeven. Daaruit is het plan voor het familiepark naar voren gekomen.

Andere marktpartijen hebben ook hun interesse aangegeven voor de Ecodrome-locatie, maar hikten vooral aan tegen het criterium van de gemeente dat de exploitatie in principe voor een periode van 15 jaar is.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. De babyboomers zijn een grote, groeiende groep consumenten van producten in het recreatieve segment. Combineer je dat met wat de kleinkinderen leuk vinden dan is dat een gouden greep.
  Maar wat is aantrekkelijk voor de babyboomers?
  Als Toegepast Gerontoloog i.o. zou ik daar wel een onderzoek naar willen doen.
  twitter.com/Jacquelinevluyk


  ⚠️ Meld

 2. @Paul…..helemaal niet boring….

  @jaqueline,
  Nou ik zou zeggen pas je toegepaste gerontologie toe en doe onderzoek
  😉


  ⚠️ Meld

 3. Maar waarom die restrictie van een periode van 15 jaar? Ik neem aan dat het daarna steeds verlengd kan worden?

  @Jacqueline, als daar een fijn terras is, kom ik als babyboomer daar de tijd wel door.


  ⚠️ Meld

 4. @Bernard ; ik lees het als volgt:
  “het criterium van de gemeente is dat de exploitatie in principe voor een periode van 15 jaar moet worden aangegaan”

  dan kan ik me voorstellen dat die termijn door sommigen als te lang wordt ervaren.

  @Jacqueline ; als babyboomer krijg ik steeds meer een hekel aan het permanent zo hard mogelijk schreeuwen van kinderen die zich met elkaar vermaken… Dat vind ik dus geen aantrekkelijk aspect.


  ⚠️ Meld

 5. Iets als de Waarbeek zie ik wel zitten, Drouwenerzand niet: teveel graaigrage mensen die voor niks op de eerste rang willen zitten, vind ik, ik betaal er liever voor zodat ik niet in een ellenlange rij hoef te staan wachten…
  En ik begrijp dat we niet de zoveelste ballenbak in de omgeving gaan krijgen? Ik hoop het!
  Ik hoop op een mooie mix van attracties, beetje Efteling in het klein idee of zo. Maar maak het dan ook echt aantrekkelijk, door een overnachting naast de deur (Hotel Fidder?) combinatie mogelijk te maken. Dan trek je ook mensen van verder af naar de stad toe. Kan de stad dat aan trouwens? En kan de locatie dat aan? 😀 Dromen mag h?? 😉


  ⚠️ Meld

Reageer