SBA organiseert Blind Experience

Zwolle -Zaterdagmiddag 8 juni 2013 houdt Stichting Blinde Ambitie het evenement Blind Experience. Dit doet zij in samenwerking met Samen Zwolle, gevestigd in het voormalige postkantoor, aan de Nieuwe Markt Zwolle. Het programma van de dag varieert van een informatiemarkt over de ‘blinde wereld’ tot muziek, theater en demonstraties. 

Tijdens het evenement Blind Experience krijgen het bedrijfsleven, instellingen en organisaties uit Zwolle en alle belangstellenden de gelegenheid om kennis te maken met het blind zijn en wat daarbij komt ‘kijken’. Men kan ervaren dat mensen met een visuele beperking ook ambitieus zijn en hoog gegrepen doelen weten te bereiken. De stichting nodigt ook alle slechtzienden uit de regio Zwolle uit. Het evenement Blind Experience vraagt aandacht voor mensen met een visuele beperking. Het idee is ontstaan doordat er volgens Stichting Blinde Ambitie veel ambitieuze slechtzienden zijn, die hun doel niet kunnen bereiken. Door alle partijen bij elkaar te brengen,  wil ze bestaand onbegrip wegnemen. 

 

Stichting Blinde Ambitie wil ambitieuze mensen met een visuele beperking een platform bieden en hen helpen hun ambities werkelijkheid te laten worden. Iedereen heeft dromen, doelen en ambities, maar het is niet voor iedereen even eenvoudig om deze ook daadwerkelijk na te streven. Mensen met een visuele beperking lopen vaak tegen allerlei praktische hindernissen aan die in de weg staan bij het realiseren van hun doelen. SBA is er om deze mensen verder te helpen, want samen bereik je meer dan alleen. SBA heeft momenteel een aantal cliënten die zij in financiële of praktische zin ondersteunt in het waarmaken van hun ambities.

Artikel delen:

Reageer