Onderhoud Weteringbrug en voetgangerstunnel

Zwolle – Van 10 juni tot en met 19 juli is de Weteringbrug over het Almelose Kanaal afgesloten voor al het verkeer wegens onderhoudswerkzaamheden aan het brugdek van de Weteringbrug. Ook wordt er een voetgangerstunnel aangelegd ter hoogte van het Almelose Pad. Deze tunnel maakt de verbinding tussen De Nooterhof en Park de Wezenlanden.

omleiding_weteringbrug.jpg 

Al het verkeer (incl. fietsers) worden omgeleid via Weth. Alferinkweg Hanekamp – Wipstrikkerallee. Scheepsvaartverkeer ondervindt hiervan ook stremming. Stads- en streeklijnen rijden via de omleidingsroute.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Weer een kansloos project? Voetgangerstunnel ligt er al onder de brug en 100 meter verder kan de weg worden overgestoken;D Die weg is 2 jaar geleden nog opnieuw geasfalteerd. Gemeente wat doen jullie??!


  ⚠️ Meld

 2. Onder de brug door is een fietspad dat erg onoverzichtelijk is en regelmatig voor gevaarlijke situaties zorgt met bijvoorbeeld scooters. De weg oversteken kan inderdaad iets verderop maar dat is een flinke onderbreking als je aan het wandelen bent met kindjes of hond.


  ⚠️ Meld

 3. 6 weken ? of nu gaat het wel goed zeker 2e keer

  Zwolle – Van 10 juni tot en met 19 juli is de Weteringbrug over het Almelose Kanaal afgesloten voor al het verkeer

  2 jaar geleden nog opnieuw geasfalteerd

  kosten voor de aannemer toch 😉


  ⚠️ Meld

 4. Dit zal flink wat overlast geven voor de fietser die naar e Oosterenk gaan. Was het niet handiger geweest om dit in de vakantieperioe te doen. Scheelt in ieder geval veel scholieren die hier iedere dag langs gaan, om de school te bereiken.


  ⚠️ Meld

 5. In deze tijden van crisis is het niet verantwoord een dure voetgangerstunnel aan te leggen die zelden of nooit gebruikt gaat worden. Alleen om de voetgangers van het ene park naar het andere park te laten gaan? Wat een flauwekul.
  Is er behoefte aan? Zijn er onderzoeken geweest? Ik denk niets van dit alles. Gewoon weer egotripperij van een ambtenaar die een projectje toegeschoven heeft gekregen.
  Er is een voetgangersoversteekplaats met verkeerslichten. Waarom is dit niet meer voldoende?
  Weer een tunnel, gaat dit weer ongure types aantrekken? De weinige mensen die toch gebruik maken van de tunnel zullen dit niet savonds doen. Fijn zo een afgelegen tunnel.
  Maarja, het plan zal wel ten uitvoer worden gebracht. Weet een nutteloos project. Zie ook de ongebruikte fietsbrug. Wat een verspilling!!


  ⚠️ Meld

 6. Je valt soms van de ene in de andere verbazing wat betreft projecten. Zie De Wolk, de Rodetorenbrug en nu weer deze zinloze voetgangerstunnel.


  ⚠️ Meld

 7. Zo zinloos is deze voetgangerstunnel niet. Al eens gekeken waar het huidige paadje loopt? ik kan me niet voorstellen dat je daar lekker loopt zo vlak l;angs het water met je kinderen. Bovendien als je aan de andere kant bent, hoe kom je dan op nooterhof?  ⚠️ Meld

 8. Wat een negativiteit allemaal! En veel gebaseerd op veronderstellingen. Gemeente gaat echt niet nieuw asfalt vervangen! En de huidige brug en onderdoorgang lijken mij wel aan een onderhoudsbeurt toe.


  ⚠️ Meld

 9. Goed dat deze onderdoorgang nu eens wordt aangepakt. Goede verbinding vanuit centrum naar Marslanden.
  Ook het fietspad over de brug is aan een opknapbeurt toe.


  ⚠️ Meld

Reageer