Mees van Santen nationaal voorleeskampioen

Zwolle – Woensdag vond de landelijke finale van de 20ste editie van De Nationale Voorleeswedstrijd plaats. Twaalf provinciale kampioenen streden tegen elkaar voor de titel ´De Nationale Voorleeskampioen 2013´. HKH Prinses Laurentien maakte de winnaar bekend: Mees van Santen uit Zwolle / Overijssel. 

mees.jpg

Eigen foto

De finalisten lazen ieder een fragment voor uit het door hen zelf gekozen boek. Daarnaast was er zoals gewoonlijk het onderdeel ´gezamenlijk voorlezen´; de twaalf kampioenen moesten om beurten een stuk uit een boek voorlezen dat ze pas op deze middag te zien kregen. Dit jaar was dat Mijn bijzonder rare week met Tess van Anna Woltz. Mees van Santen van basisschool Het Mozaïek uit Zwolle eindigde als eerste. Hij las voor uit Juffrouw Pots van Tosca Menten.

De tweede plaats was voor Zwaan Noorlander uit Apeldoorn (Gelderland), zij las voor uit De zomer van Winn-Dixie van Kate DiCamillo. Derde werd Noah Suliman uit Uithoorn (Noord-Holland), hij las voor uit De heksen van Roald Dahl.

De jury bestond uit Bibi Dumon Tak (auteur), Siemon de Jong (presentator Taarten van Abel), Truuske Sanders (deskundige leesbevordering) en Jacques Vriens (auteur).

Mees van Santen wordt een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij heeft een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en ziet er op toe dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar. 

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Hoi Mees,

  Eerst van harte gefeliciteerd met je overwinning!!!!! Ik was op schoolkamp toen de voorleeswedstrijd was en ik vind het heel leuk voor je dat je het gewonnen hebt.

  Groetjes, Geanne

  PS: Je kent me vast nog wel, we hebben samen gewonnen in Kampen.


  Maak melding

 2. Haha, Gefeliciteerd Mees
  En hoe ging het??
  Hartstikke leuk voor je:-*

  Groetjes,
  Uyen

  Vrienden op Eureka
  En je zit op Scouting bij m’n beste vriend:)
  You Know Me;D


  Maak melding

Reageer