NTR filmt gastles Justine Pardoen op JenaXL

Zwolle – De leerlingen uit leerjaar drie en vier op JenaXL kregen vandaag een gastles in mediawijsheid van de bekende opvoedkundige Justine Pardoen. Net als in haar boek Focus, ging het tijdens deze gastlesover sociale media als de grote afleider van pubers. Als deskundige op dit gebied bij uitstek wist Justine Pardoen de leerlingen goed bij de problematiek te betrekken en ook veel nuttige tips mee te geven. Logisch dus dat er met veel aandacht geluisterd werd en actief werd meegedacht.

ntr01.jpg 

Foto: M. de Haan

Speciaal hierbij was dat er niet alleen een interessante gastspreker in de aula stond, maar ook een camerateam van de NTR: twee cameramannen, een geluidstechnicus en twee regisseurs erbij. Hun doel op JenaXL was het maken van opnamen voor een uitzending in de reeks NTR Academie. Dit worden 20 programma’s rond steeds een andere deskundige die tussen half juli en half augustus zal worden uitgezonden op Nederland 2.

Waar de gastles van Justine Pardoen in zichzelf al een leerzame ervaring was voor de leerlingen, gaven deze opnamen hier nog een extra dimensie aan. Interessant om te zien hoe de makers van zo’n TV programma te werk gaan. Voor hun vertrek lieten ze weten in ieder geval tevreden te zijn over de ontvangst die ze vandaag kregen op JenaXL en over de gemaakte opnamen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer