Bijzondere beiaardconcerten

Zwolle – In de maanden juni en juli kunt u op donderdagavond koopavond acht keer genieten van het carillon in de Peperbus. 

Op donderdag 6 juni is de start met een bijzonder concert: stadsbeiaardier Roy Kroezen, speel in de toren en in de tuin van het Stedelijk Museum staat dan het Overdagkoor opgesteld. Zij brengen samen brengen een programma uit de 16e, 17e, 18e, 19e en 20e eeuw. Het grootste probleem is dat het als één muziekstuk moet klinken, maar dat de afstand tussen koor en beiaardier groot is. Er moeten hulpmiddelen worden gebruikt om beiden synchroon te laten horen. Het gezamenlijk resultaat kunt u alleen beluisteren in de tuin van het Stedelijk Museum. Daarbuiten hoort u alleen het beiaardspel. De donderdagavonden daarna kunt u zich helemaal concentreren op het solospel van de beiaardiers. Sommigen zijn op 11 mei ook al te gast geweest in Zwolle. Toen organiseerde de Zwolse Beiaard Stichting een concours voor duo’s. Rien Donkersloot (geprogram­meerd voor 13 juni) speelde als een van de kandidaten. Op 11 mei was er een jury en twee van de juryleden spelen nu zelf: Tom Van Peer (geprogrammeerd voor 11 juli) en Gideon Bodden (geprogrammeerd voor de slotavond op 25 juli).

Verder kunt u luisteren naar het spel van Boudewijn Zwart op 20 juni, Gildas Delaporte op 27 juni, Jan Bezuijen op 4 juli en Bernard Winsemius op 18 juli.

Artikel delen:

Reageer