Beroephopdag bij bso’s Landstede Stadshagen

Zwolle – Een ‘dode hoek’: wat is dat eigenlijk? Waarom zijn taarten zo lekker? En hoe ziet een ambulance er van binnen uit? Maar liefst 133 bso’ers van Landstede Kinderopvang in Stadshagen konden al hun vragen stellen tijdens de Beroephopdag bij bso De Kopakker. De kinderen konden er op een leuke en leerzame manier kennismaken met allerlei beroepen. “Vragen, onderzoeken, beleven en inspireren: daar ging het ons om. Wie weet hebben we wel (onvermoede) talenten aangeboord”, aldus assistent-leidinggevende Jessica Talen.

beroepshopdag1.jpg 

De kinderen van de drie bso’s van Landstede Kinderopvang in Stadshagen (BSO De Kopakker en BSO De Vlieger: locaties Ingelandhof en Buckhorstlaan), hadden zich om 14.00 uur verzameld op het plein bij BSO De Kopakker. Maar liefst negen beroepen waren vertegenwoordigd. “We hebben hiervoor een aantal bedrijven en organisaties benaderd. Iedereen wilde graag meewerken”, vertelt Talen. Zo was er onder meer een ambulance van de Isala Klinieken. De drie meegekomen broeders legden onder andere bij een van de kinderen een verband aan. Fred Overweter, chef werkplaats bij Cosmo Trucks, gaf de kinderen uitleg over de beruchte ‘dode hoek’. Ook mochten ze onder de motorkap en in de cabine van de vrachtwagen kijken.

beroepshopdag2.jpg 

 

Automonteur Rob Abbink van Autoservice Abbink liet de nieuwsgierige kinderen onder andere zien hoe je banden verwisselt. Ook een succes waren de vuilniswagen van de ROVA, de politieauto en de jeep, het camouflagenet, de bepakking en de camouflagestift die een militair – uiteraard in uniform – had meegenomen. Het verhaal van boer Arjan van Maatschap Nijboer-Talen in Rouveen, was voor de ‘stadse’ kinderen ook erg interessant: ze mochten zelfs een rondje meerijden op de trekker! Ook konden ze een meegenomen kalfje aaien. Wie wat minder had met al deze ‘stoere’ beroepen kon terecht bij schoonheidsspecialiste Rianne Kooiker van Schoonheidssalon Fiori voor een gezichtsbehandeling of het lakken van de nagels. Vervolgens werd bij kapster Brigitta van Kapsalon HairCtrl! het kapsel onder handen genomen. Ook alle liefhebbers van zoetigheden kwamen aan hun trekken bij taartenbakster Nicolet van Taartentoren.

Tevreden blikt Talen terug op de Beroephopdag: “De kinderen vonden het fantastisch. We wilden hen een activiteit bieden die past Reggio Emilia, de pedagogische visie van waaruit wij werken. Deze visie gaat uit van wat kinderen kunnen en willen, namelijk ontdekken. Voorwaarde daarvoor is een uitdagende, creatieve, fantasierijke en inspirerende omgeving waarin kinderen zichzelf kunnen ontwikkelen en hun talenten kunnen ontdekken. Zo’n Beroephopdag is daarvan een prachtig voorbeeld.”

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer