Theater ‘Hertha’ beste mbo-project van Nederland

Zwolle – Het Deltion College heeft met het theaterproject ‘Hertha’ de titel voor het beste ‘mbo-project van Nederland’ in de wacht gesleept. Deltion kreeg de meeste stemmen van alle deelnemende projecten in de diverse categorieën. Aan de wedstrijd, een initiatief van de landelijke MBO-raad, deden 25 mbo-instellingen met 53 projecten mee.

“Het theaterproject Hertha was goed voor ons historisch besef. Door met het verhaal van Hertha en Netty aan de slag te gaan, creëerden we een eigen, nieuw verhaal, samen met heel veel studenten, leraren, mensen van buiten de school, veel toeschouwers en natuurlijk Theatergroep De Jonge Honden. Dat we landelijk beste mbo-project zijn geworden, vinden we fantastisch, het laat zien wat we als mbo-school allemaal in huis hebben”, aldus Marc Otto, lid College van Bestuur.

Het theaterproject ‘Hertha’ werd georganiseerd rondom de theatervoorstelling ‘Hertha. Verder geen nieuws’, onder artistieke leiding van oud-Deltionstudent Jolmer Versteeg. Meer dan 400 studenten deden mee, tijdens of buiten de les. Er waren gastlessen, klassen bezochten voormalig Kamp Westerbork, studenten gingen naar de tentoonstelling van werk van Jeroen Krabbe, en er werden lessen Burgerschap gewijd aan de thematiek. Het hoogtepunt; drie uitverkochte voorstellingen met lovende recensies. Meer dan 1300 mensen waren geraakt door dit bijzondere verhaal over vrijheid en inwisselbaarheid. Studenten Podiumtechniek deden mee, Artiest, Grime, Fotografie, Grafische Vormgeving, Transport en Logistiek, Facilitaire Dienstverlening, Horeca, Metaaltechniek en Meubel- en Houttechniek.

Vanaf november 2012 konden projecten worden geupload op DitIsMBO.nl, de website waar het mbo en zijn studenten in de spotlight worden gezet. De afgelopen maanden konden bezoekers van die website via de Like-knop stemmen op hun favoriete project

Artikel delen:
Reacties 2
  1. En dat is dan MBO in optima forma! Als iets je raakt, wordt het een deel van je en dat is toch wat we willen met onderwijs!
    1300 bezoekers werden geraakt en 400 studenten, waarvan iemand het een “once in a lifetime experience” noemde.
    Als je out of the box wil denken, samen ergens de schouders onder wil zetten en je de ruimte krijgt dan is het MBO toch het mooiste onderwijs dat bestaat!


    Maak melding

Reageer