Bewegwijzering bedrijventerrein Voorst

Zwolle – Wethouder René de Heer en voorzitter Leonie Flanderijn van de Ondernemersvereniging Voorst hebben de nieuwe bewegwijzering op dit Zwolse bedrijventerrein onthuld. Het bewijzeringssysteem is een van de maatregelen uit het project Duurzame Versterking van het bedrijventerrein.

bewegwijzeringvoorst.jpg

De gemeente Zwolle en de provincie Overijssel en de ondernemers zelf investeren met Duurzame Versterking in de bereikbaarheid, het milieu en de beeldkwaliteit van Voorst. De bewegwijzering, in totaal 35 zuilen, is gerealiseerd door Textline, een bedrijf dat ook een vestiging in Zwolle heeft.

Met de bewegwijzering is de aanpak van het langst bestaande bedrijventerrein van Zwolle onder Duurzame Versterking ongeveer op de helft. Met een totaal budget van ruim 2,5 miljoen euro is in 2015 een groot aantal zaken aangepakt. Het gaat daarbij om de herinrichting van de Russenweg en de Rieteweg en het opknappen van de openbare ruimte, zoals bestrating en groen (bijvoorbeeld van de Gasthuisdijk). Verder komen er meer groenvoorzieningen op Voorst C en D en wordt een fietspad aangelegd in de Hoekerweg-Botterweg. Vorig jaar zijn de havens van Voorst al verbeterd door het uitdiepen van de waterwegen en het vernieuwen van de kades.

Voorst speelt als bedrijventerrein een belangrijke rol in de economische kracht van Zwolle. Het gebied is centraal en waterrrijk gelegen, pal langs snelweg A28. De 175 hectare die Voorst beslaat biedt een complete mix aan bedrijven in de maakindustrie, de natte industrie en het midden- en kleinbedrijf. In totaal bieden de ongeveer 250 bedrijven op Voorst werk aan zo’n zesduizend mensen.

Artikel delen:

Reageer